Ни после разговора са хрватским премијером Андрејом Пленковићем не престају напади на председника СДСС Милорада Пуповца због изјава којима је бранио нападнуте Србе у Уздољу код Книна. Винковачки ветеран Стјепан Сертић га је тужио за говор мржње, тражећи надокнаду од око 7.000 евра због "наношења душевних боли" изношењем неистина о домовинском рату и хрватским бранитељима?!

Прочитајте још: Хулигани из Сплита целог лета путују обалом да туку Србе

Посебно му, каже, смета што је Пуповац рекао да је Хрватска фактор нестабилности на подручју југоистока Европе и што је савремену Хрватску упоредио с режимом НДХ.

Истовремено, градске власти Вуковара, које предводи ХДЗ-ов градоначелник, Иван Пенава, отказале су концерт српског певача Момчила Станића Моме на забави у организацији Завичајног клуба Банијаца и Кордунаша у том граду. А фудбалски турнир "Да се не заборави" у Новиграду код Задра био је у знаку усташког поздрава "За дом спремни", уз хрватски грб који се користио за време НДХ. За то време, удружење ветерана "Хидра" затражило је од Пуповца да се извини за своје твдње, а у противном ће тражити од Пленковића да прекине коалицију са СДСС. Председница Колинда Грабар-Китаровић још се није изјаснила ни око последњих напада на Србе.