ЦРНОГОРСКА, партија која је у будванској власти заједно са ДФ, Демократама и још неколико мањих странака, неће рушити владајућу коалицију. Одлуку коју је донело руководство ове партије у Будви током викенда образложио је члан председништва Црногорске Предраг Калезић. Он је подсетио да је на локалним изборима ова партија спречила ДПС да остане на власти у црногорској туристичкој престоници и да је 2018.сачувала Будву као опозициону општину, одолевши ударима са стране.

- ДПС је заувек престао да постоји у Будви као странка која може да освоји власт - казао је Калезић.

Владо Булатовић, први човек Црногорске у Будви и потпредседник Општине, рекао је да је власт у Будви стабилна и да неће доћи до сценарија који прижељкују неки у Будви и Подгорици, што би значило раскид владајуће коалиције.

Прочитајте још - Будва: Краповић неће са ДПС

У Демократској Црној Гори имају слично мишљење о ДПС-у који је годинама владао Будвом оставивши кроз разне афере економски хаос и дугове. Ова партија, поручиле су Демократе, имајући управо у виду последице које је оставила за собом кроз бројне криминалне афере, никада се више неће вратити на власт. Остао је, подвукле су Демократе, понеки политички клон, да из прикрајка говори о потреби повратка пљачкашког каравана.

Огласили су се и из ДПС, који је појединачно најјача партија у Будви, али која је после локалних избора 2016. села у опозиционе клупе. Предраг Јелушић, председник Општинског одбора ДПС, истиче да је у Будви на сцени политички циркус, да ће сталне свађе и размирице у власти учинити да непринципијелна коалиција коначно пукне. Милија Секуловић, који представља младе у ДПС, био је још оштрији.

Прочитајте још - Потписан колалициони споразум у Бару

- У политичком будванском циркусу, међу најактивнијима је маргинална организација под службеним називом Црногорска, коју заправо чине прелетачи од ДФ до Демократа, а којој је додељена улога коју нико други није хтео да прихвати - рекао је Секуловић.

ИЗ ДПС Будве поручују да свађе и мирења "на будвански начин" највише штете грађанима. Не одржавају се, како кажу, седнице локалног парламента, на којима би требало да се доносе важне одлуке, што доноси штету општини и њеним становницима.

ЦАРЕВИЋ ОСТАЈЕ ПРЕДСЕДНИК

ДА ће политичка јесен бити ипак мирнија него што је најављивано говори и чињеница да се одустало од захтева за смену председника општине Марка Бата Царевића из ДФ. Такву иницијативу је најавила Црногорска, али је изгледа све остало на томе. Сам Царевић, којег су оптуживали за доношење неких важних одлука у уском кругу сарадника, кратко каже да ради по закону и савести и да му је главни циљ да се успешно оконча овогодишња туристичка сезона и реализују важни пројекти.