Поводом почетка нове школске године, председник Општине Беране, Драгослав Шћекић, на свечаности која је уприличена у подручном одељењу основне школе „Вук Караџић“ у Доцу, уручио je нове уџбенике ђацима првацима те васпитно образовне установе. Слична акција обављена је и у осталим основним школама са подручја ове општине.

- Радује нас што можемо да дамо свој допринос, како школама, тако ђацима и њиховим родитељима. Наставили смо традицију и даћемо све од себе да се иста настави, уз нове програме помоћи свим основцима. Сарађујемо свакодневно са школама, не само у виду доделе бесплатних уџбеника већ и кроз помоћ побољшавања инфраструктурних услова за ђаке и наставнике. Надамо се да ће то бити наше скромно залагање за будућност, за бољи град и љепше услове за живот. Такође се надамо да ћемо заједничким улагањем у наше младе, заједно са Владом и државом Црном Гором стварати боље услове за живот, како би се што мање људи селило, више деце рађало, школе да буду пуније и да не долазимо у ситуацију да размишљамо колики ће бити број деце и да ли ће наставници и професори имати довољан фонд часова, казао је Шћекић, подсетивши да је ове године општинским буџетом издвојено 120.000 евра за набавку нових и за замену једног дела старих уџбеника за ученике основних школа.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Превенција у жижи предавања 25 лекара

- Имамо договор са школама да један део уџбеника који се не купује сваке године, ђаци чувају како се не би увећавали трошкови. На тај начин, деца се уче одговорном понашању чиме ће се руководити и у будућности, рекао је Шћекић.

Акцијом расподеле бесплатних уџбеника обухваћено је укупно 2.929 ђака од чега 242 првака.