МИНИСТАРСТВО правде Црне Горе послало је колегама из Србије захтев да им буде изручен контроверзни бизнисмен из Даниловграда Дејан Лакић, који осим црногорског, има и држављанство Републике Србије. Лакић се налази у екстрадиционом притвору у Београду, после хапшења 21. августа ове године по црвеној потерници НЦБ Интерпола, због сумње да је био члан организоване криминалне групе. Наводно, та група се сумњичи да је опрала више стотина милиона евра и оштетила државу за најмање пет милиона евра, тврде из Специјалног државног тужилаштва.

- Не верујем да ће ме Србија, чији сам држављанин, изручити Црној Гори, тим пре што је реч о класичном прогону и непристајању на рекет и ствари - поручио је Лакић после хапшења.

Да подсетимо, после инсајдерских информација Лакића, ухапшено је једанаест бизнисмена из Подгорице, у акцијама под кодним називима "Клап" и "Вардар", а лисице су биле стављене и четворици финансијских полицајаца који су пуштени на слободу.

Прочитајте још: ПОСЛЕ ХАПШЕЊА ЦРНОГОРСКОГ БИЗНИСМЕНА У БЕОГРАДУ: Због милионског прања пара „пашће“ и звучна имена

У црногорској јавности се спекулише да је Лакић пре хапшења поверљиву документацију "распоредио" на неколико места, али и да је у Београду остварио контакте са црногорским истражитељима, као и да би ускоро могао да дође у Подгорицу у својству сведока сарадника.