ВАНРАСПРАВНО веће подгоричког Вишег суда одлучило је да су испуњени сви услови да Саша Синђелић буде изручен Хрватској која га потражује због издржавања затворске казне од 21 године, која му је досуђена због убиства Мирка Фотеса и тешке крађе. То је саопштила саветница за односе с јавношћу овог суда Аида Музуровић.

- Суд је утврдио да С. С. није држављанин Црне Горе, да се против њега у Црној Гори не води поступак за дело које је предмет захтева за изручење, као и да та дела није извршио на територији Црне Горе - рекла је Музуровићева.

Прочитајте још - САША СИНЂЕЛИЋ ПРЕБЕГАО У ЦРНУ ГОРУ: Синђа побегао од претњи из Србије?

- Такође, ни против ове државе или њеног држављанина. И да су ова кривична дела, како по важећем, у време извршења, тако и по актуелном кривичном законодавству Црне Горе прописана као кривична дела - тешко убиство и тешка крађа, а да за њих није наступила апсолутна застарелост кривичног гоњења. Такође, суд је утврдио да С. С. није у Црној Гори већ правоснажно осуђен или ослобођен, против њега кривични поступак није правоснажно обустављен, нити је оптужба против њега правоснажно одбијена, нити је за предметна дела правоснажно осуђен или ослобођен у трећој држави, те да је дело за које се изручење тражи прописана казна затвора у трајању од најмање једне године.

Ово ипак није коначна одлука. На њу Синђелић има права жалбе Апелационом суду Црне Горе.