ОРГАНИЗАЦИОНИ одбор Монтенегро прајда најавио је да ће затражити од надлежних укидање директног преноса заседања Скупштине Црне Горе због говора мржње неких посланика према припадницима ЛГБТ заједнице.

- Нажалост, постало је нормално да се у Скупштини шири говор мржње према нама. Потпредседник Скупштине Генци Ниманбегу, који је своју хомофобију показао гласањем против Закона о животном партнерству особа истог пола, током ванредног заседања Скупштине у августу и отвореног говора мржње према нама од стране одређених посланика, није нашао за скодно да искористи Пословник и опомене посланике, а изрицао је опомене из других разлога - поручили су из организационог одбора.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Кристина избодена 200 метара од језера

Представници ЛГБТ заједнице додају да постоји техничка могућност одложеног преноса и звучним сигналом покривања изјава које шире мржњу.

- Тражићемо од надлежне Агенције за електронске медије (АЕМ) да реагује и иницирати забране преноса. И ми плаћамо Јавни сервис који преноси заседања Скупштине, ми плаћамо плате посланицима, а неки од њих су ове године бескрупулозно почели да злоупотребљавају наша људска права у својим политичким играма. То нећемо дозволити. Због тога је слоган Монтенегро прајда: "Не преко наших леђа" - истичу у саопштењу.