ЗАГРЕБ

ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА

НАПАДИ на Милорада Пуповца у Хрватској настављају се несмањеном жестином, па је Јосип Периша, председник Главног одбора удружења ветерана Хвидра рекао да ”проводи великосрпску политику и да је злоћудни тумор на најосетљивијем делу тела Хрватске”. ”Милорад Пуповац делује и ради у Хрватској и узмемо ли у обзир да он ради као ванредни професор на Филозофском факултету, мислим да је то јако забрињавајуће обзиром на ставове које је исказао. Сматрамо да он проводи великосрпску политику у Хрватској”, казао је Периша за Н1 телевизију.


Прочитајте још: КОЛИНДА РАЗБЕСНЕЛА ДЕО ХРВАТА: За свет - фашиста, за Грабар Китаровић мученик


Критиковао је и премијера Андреја Пленковића због коалиције ХДЗ-а и СДСС-а и поновио да Хвидра тражи од Државног одветништва да процени да ли је било елемената казненог дела у Пуповчевим изјавама. ”Сматрамо и да је ружно да он латентно и трајно проказује усташе које нико не види, а заправо четнике који су великим делом чланови његове странке он не види. Он осуђује католичку цркву, али не осуђује православну, а знамо како је она деловала током Домовинског рата”.


Прочитајте још: НОВА ПРОВОКАЦИЈА: У Сплиту осванули графити: "Убиј Србина", "Новинари црви..."


За Хвидру коалиција ХДЗ-а са СДСС-ом од почетка није била добра и да СДСС није пожељан партнер. ”Сматрамо да није добродошао, јер није странка са којом би требало сарађивати. У наредном ћемо период знати одговорити на све ове изазове и одговори ће бити оштри, ако не и оштрији него изјаве Милорада Пуповца”.

Периша је најавио да ће ускоро бити припремљен нови став Хвидре, а да Пуповац спроводи пројекат САНУ Добрице Ћосића и да је ”продужена рука политике велике Србије”.