НА јавни позив за споразумни раскид радног односа, уз исплату отпремнине, до сада су се пријавила 1.752 запослена у јавном сектору, а највећи број заинтересованих за напуштање радног места долази из сектора просвете и здравства, саопштено је из Министарства јавне управе. У ресору Сузане Прибиловић задовољни су одзивом запослених и наводе да је реч о великом броју, као и да ће се по њиховим захтевима, односно да ли ће они бити прихваћени или не, одлучивати до краја месеца.

Прочитајте још: Стечај у болници Мељине можда је решење?

- Послодавац је у обавези да у року од 30 дана одговори на захтев и да донесе решење или одлуку да ли ће прихватити или одбити тај споразумни раскид. Ако прихвати, они онда закључују споразумни раскид и иде се у даљу процедуру исплате и на дан исплате отпремнине престаје радни однос у тој институцији или органу - појаснили су из министарства.

За споразумни раскид радног односа уз исплату отпремнине до сада се пријавило 1.430 запослених на централном и 322 запослена на локалном нивоу, кажу из Министарства јавне управе.

Највеће интересовање за прекид радног односа уз исплату отпремнине је у сектору здравства - 520 запослених, док је из сектора просвете до сада пријављено 319 лица.

С обзиром на то да ова два сектора имају проблема с дефицитом кадра, из Синдиката просвете поручују да се мора одговорно поступати.

Зденка Поповић


Посланицу Демократа, Зденку Поповић, не изненађује податак да је највише заинтересованих за отпремнину баш из тих сектора.

ЈАВНИ РЕГИСТАР ОТПУШТЕНИХ ЗАХТЕВИ се могу подносити до краја 2020. године. Запослени који прекине радни однос може добити отпремнину у висини до 50 одсто месечне бруто зараде за сваку годину стажа, с тим да износ отпремнине не може бити већи од 15 бруто зарада запосленог. Из Министарства јавне управе наводе да ће посебно водити рачуна о томе да запослени који добије отпремнину не могу се опет запослити у јавном сектору у року од пет година, а ако се то деси, онда су у обавези да врате отпремнину. Како су казали, водиће се јаван регистар у којем ће бити подаци из свих закључених споразума.

- Уместо да ти сектори буду најбоље награђени и вредновани, нашли су се последњих 20 година на маргини интересовања Владе и ресорних министарстава, а запослени у тим секторима на ивици егзистенције - сматра Поповићева. - Због тешке материјалне ситуације, запослени из ових сектора пријављују се за споразумни раскид радног односа уз отпремнину и углавном напуштају Црну Гору у потрази за бољим и достојанственијим животом. Нажалост, остајемо без лекара и осталог медицинског особља, квалитетних просветних радника и васпитача.

Како је додала, с обзиром на то да се за споразумни раскид уговора о раду пријавило тек 3,5 одсто укупног броја запослених у јавној управи, јасно је да нема оптимизације запослених.

- Мислим да ни овај покушај споразумног раскида радног односа уз отпремнине неће утицати на оптимизацију у јавном сектору. Напротив, отвориће се могућност нових запошљавања у сусрет наредним изборима који ће се одржати следеће године - навела је Поповићева.