Председник Владе Црне Горе Душко Марковић саопштио је у Бијелом Пољу на састанку са НВО са севера државе да се десетине милиона на овом подручју троше данас за развој путне, саобраћајне, енергетске и дигиталне инфраструктуре, нове водоводе и друге подстицаје, нагласивши да без тога нема нити компанија нити инвеститора нигде на свету, па ни на Северу.


- У Колашину на данашњи дан, у оквиру пројекта који је у току, се троши 30 милиона евра за развој инфраструктуре и новог скијашког центра. У Бијелом Пољу се троши 23 милиона евра. Троши се новца, погледајте, Бјелопољци то знају. Ми не причамо о пројекту који треба да се ради, него пројекту који се реализује. Ја сам као грађанин био одушевљен када сам погледао јутрос на порталима и на тwиттеру слику нове жичаре коју је Леитнер поставио све до врха, од 1400 метара све до врха Цмиљаче. И већ сам говорио о Ђаловића пећини – то је 18 милиона вредности пројекта - казао је председник Владе, који се осврнуо и на поједине примедбе у вези развојне политике на северу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ВЛАДА ДОТИРА МЕСЕЧНУ КАРТУ: Прекинут штрајк ученика из Мурина


- И данас ми ти критичари кажу - није развој у путу, граде се путеви, треба отварати фабрике. Ко ће на Северу да отвори фабрику ако нема пута? Ко ће да направи одрживи бизнис план ако нема пута, ако нема енергетско напајање, ако нема интернета, а ви сте говорили да га немате за вашу делатност, замислите које је то ограничење, а не сутра за озбиљан бизнис и фабрику, или ако немате другу инфраструктуру. Дакле, ми трошимо десетине милиона на северу данас за развој путне, саобраћајне, енергетске и дигиталне инфраструктуре, Министарство пољопривреде улаже у нове водоводе и друге подстицаје. Без тога нема нити компанија нити инвеститора нигдје на свету, па ни на Северу. Ја знам да смо ми закаснили, да је то можда требало урадити раније, али знам да смо морали да кренемо у том правцу – и кренули смо, казао је Марковић на скупу у Бијелом Пољу где је доста времена говорено о еколоским проблемима и инцидентима на овом подручју.