Марко Ковачевић и Петар Драшковић из Нове српске демократије учествовали су на Међународној конференцији о безбедности и сарадњи у Европи која је одржана у Каљининграду, коју је организовало Росотрудичество- агенција Министарства иностраних послова Русије у сарадњи са Јединственом Русијом као део пројекта New generation.

Међу учесницима су се још нашли представници већине земаља од Шпаније до Азербејџана, али и високи званичници Руске Федерације, Андреј Турчак и Андреј Климов, као и Владе Србије, Ненад Поповић и Марко Ђурић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Ђурић у посети Каљининграду

На конференцији је, како саопштавају из НСД, јасно назначено да су у 21. вееку приоритети међународне политике РФ мир и сарадња и да је Русија гарант стабилности на глобалном нивоу. Такође, закључено је да климатске промене све више угрожавају човечанство што захтева одлучне акције у сузбијању штетног утицаја на нашу планету.

Пре самог догађаја Ковачевић се састао са другим човеком Јединствене Русије, генералним секретаром Андрејем Турчаком, као део делегације од десет младих политичара из Европе који су најзначајнији партнери Јединствене Русије.

Састанку су присуствовали представници из међународних организација, странке Фидес мађарског председника Виктора Орбана, странке Ел Марш француског председника Емануела Макрона, Лиге Матеа Салвинија и представници председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана.