МУШКАРАЦ у раним четрдесетима на истоку Хрватске подводио је своју ћерку (15). Десетак људи којима је послао поруку остали су у шоку. На екрану је била девојчица и порука: “Ако је желиш, договорићемо се”.

Прочитајте још: Подводио ћерку за пиво

Из полиције и Општинског државног тужилаштва рекли су да раде на случају, који је у међувремену преузело Жупанијско државно тужилаштво за младе. Но како је реч о осетљивом предмету у ком је жртва дете, детаље не желе нити смеју да износе.

Мушкарац и девојчица не живе заједно. Након развода она је остала да живи код мајке, а оцу је долазила викендима или током празника. Отац, иначе професор у једној школи, искоришћавао је тренутке кад је проводио време с цурицом како би је фотографисао. Слике је држао на рачунару, а одабране слао познаницима или људима за које је мислио да би могли бити заинтересовани.

Прочитајте још: МОНСТРУОЗНО: Мајка из Ниша осумњичена да је продавала ћерку (17) старијем мушкарцу, који је мучио и њеног сина (12)

На срећу, нико није одговорио, а неко од потенцијалних клијената га је и пријавио полицији. Како незванично сазнаје портал 24sata.hr, на рачунару су истражитељи пронашли довољно фотографија и доказа да покрену истрагу.

Хрватски закон је у овом случају прилично јасан. Ко дете мами, врбује или подстиче на учествовање у снимању дечје порнографије или ко организује или омогући њено снимање, казниће се казном затвора од једне до осам година.

Односно, ко ради зараде или друге користи дете намамљује, врбује или подстиче на пружање сексуалних услуга, или организује или омогући пружање тих услуга са дететом, а знао је или је морао и могао знати да се ради о детету, казниће се казном затвора од једне до десет година.

(24sata.hr)