Мирна Никчевић бивша прва саветница у амабсади Црне Горе у Турској мораће да плати новчану казну због вређања верских осећања Ирене Татар, угрожавања јавног реда и мира и угрожавања личне безбедности. Суд за прекраје прогласио је кривом, а ту одлуку она је објавила на Фејсбуку. О коликој се казни ради знаће, како каже, када званично добије пресуду.

Прочитајте још: МИРНА НИКЧЕВИЋ НЕ МИРУЈЕ: Јуриш на Амфилохија (ФОТО)

„Моја одбрана, моје речи, ни на који начин нису узети у обзир. Оно што следи је да ако у року од годину дана не платим казну, одлежаćу у затвору осам дана. Обзиром да више немам редовна примања, али и потпуно одсуство покушаја да се „случај“ сагледа објективно, сматрам понижавајућим да новцем плаћам лечење душевних болова „угрожене Српкиње“. Рекла сам судији да бирам затвор, па таман нек се и то деси у мојој вољеној домовини“, написала је Никчевић на Фејсбук профилу.

Бивша саветница „прославила“ се када је на друштвеној мрежи послала срамну поруку да би „запалила манастир Дајбабе и сва говеда тамо“, поводом Тројичинданског сабора одржаног у Подгорици испред храма Христовог васкрсења. И српским медијима тада је послала поруку: „Мило ће вам доћи главе, стоко неотесана!“

„Неће мене МВП (Министарство вањских послова) плаћати платом њиховом мизерном. Никад и нијесу Да ме Ивица Дачић прозива, а наш министар ћути. Готово! Слобода! И видимо се у некој новој ЦГ. С Милом вазда!“- написала је Никчевићева.

Због недипломатских коментара Министарство спољних послова Црне Горе повукло је Мирну Никчевић са функције првог саветника у амабсади Црне Горе у Турској.