ПОВОДОМ изненадне смрти Јанка Вучинића, лидера Радничке партије, у Скупштини Црне Горе одржана је комеморативна седница на којој је речено да је отишао добар човек који није пристајао да се црногорско друштво дели. Председник посебног клуба посланика Александар Дамјановић, није се могао отети утиску да је изгубио пријатеља, друга.

Прочитајте још: Сахрањен Јанко Вучинић: Отишао борац за слободу модерне Црне Горе (ФОТО)


- Једна битка је изгубила војсковођу. Животни ринг нашег Јанка, прво спортски, боксерски, који га је научио фер плеју, племенитости, наставио се у политичкој борби. Такав Јанко није ни могао, а ни хтео да окрене главу од проблема својих радника, подсетио је Дамјановић, док је шеф парламента Иван Брајовић рекао да се никад у Скупштини није десило да се на тужан начин обележе два одласка посланика.

- Посланик Коча Павловић напустио нас је пре месец дана, а сад нас је затекла изненадна смрт Јанка Вучинића. Он је био председник Радничке партије, изабран је са листе ДФ-а. Дужност посланика обављао у два сазива. На себи својствен начин бавио се питањима која су му обележила живот. Био је синдикални руководилац, борац за синдикална права, синдикални лидер и на специфичан начин се залагао за социјална питања и радничка права, казао је Брајовић.

Испред породице посланицима се обратио Мишко Манојловић.

-Тешко је срести особу која је у себи носила толико доброте, опроста, сете и неке тихе, лагане патње. Свему што је радио предавао се свим својим бићем, не верујући да постоје другачјији људи спремни да зарад ситних интереса униште све око себе. Отуда туга и сета у његовим поштеним очима, рекао је Манојловић, посебно истичући Јанкову дивну породицу –Ему, Радмилу и Максима, „који су били његов ослонац и инспирација у свим добрим и лошим тренуцима његовог живота“. -Јанково добро и племенито срце није успело да издржи злобу и пакост нечасних људи, њихову мржњу и завист.