Загребачка полиција решила је случај Јурице Галоића (23) који је 18. октобра с концерта Прљавог казалишта у Загребу завршио у болници, где су установовљене лакше повреде. Његова мајка жалила се на насилнике који су га пребили у публици.

- Мој син није ни насилан ни агресиван, занимају га птице и фотографија и праг толеранције му је висок. Како ми је испричао, крај њих је била група која их је сво време провоцирала. Прво су напали његовог пријатеља који је ишао у ВеЦе, а онда је мој син Јурица добио ударац у главу - рекла нам је мајка Сњежана Галоић.

Но младић је вероватно испричао само део истине. Наиме, због тучњаве на концерту полиција је због дрског понашања прекршајно пријавила петорицу 20-годишњака, 32-годишњака, 31-годишњака, 34-годишњака и Јурицу (23). Због тога им прети новчана казна од 50 до 350 њемачких марака (опа.а. како је наведено у Закону о прекршајима против јавног реда и мира) или до 30 дана затвора.

Но Јурицу су пријавили и због омаловажавања и вређања моралних осећаја грађана.

Како сазнајемо из наших извора, младић је уринирао у чашу у публици и потом поливао људе мокраћом и пивом. Упозорили су га на понашање, а потом и напали. Осим њега, лакше је повређен и један пријављени 32-годишњак.


24сата.хр