Директор пословнице банке у Врлици нестао је с најмање 11 милиона куна које је узео из сефа. Крађа је откривена у понедељак ујутро када није дошао на посао, а побегао је преко границе у БиХ, пише Слободна Далмација.

Након што се С.Д. (59) није појавио на радном месту у 8 сати, а нису га успели наћи ни ступити у контакт с њим, његове колеге су се забринуле и настала је узбуна јер је имао кључ од сефа и нису знали шта се могло догодити с њим, да ли је нападнут или отет. Ради се о банци која има испоставу у Сињу под коју спада и пословница у Врлици.

Када су коначно отворили сеф утврдило се да је празан. У њему је недостајао позамашан износ, око 11 милиона куна домаћег и страног новца у разним апоенима. У акцију су одмах кренули инспектори ПУ сплитско-далматинске.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Снимак филмске пљачке у Суботици: Лопов сузавцем попрскао обезбеђење и однео милион евра из банке (ВИДЕО)

- Примљена је пријава одговорне особе да из пословнице банке недостаје новац. На месту догађаја је обављен увиђај и према за сада прикупљеним сазнањима ради се о кривичном делу проневере. За починитељем се трага, криминалистичко истраживање је у току, а ради се о већој количини новца - рекла је Сања Назлић из ПУ сплитско-далматинске, пише Слободна Далмација.

Према првим информацијама, С.Д. је испразнио сеф најверојатније у петак, а како банка не ради суботом и недељом, себи је дао довољно времена за бег пре откривања крађе. Вероватно је побегао у суседну државу, а да ли је одатле продужио даље утврдиће полиција.

Неслужбено се сазнаје како је део новца оставио једном члану породице који га је предао полицији. Ради се иначе о угледном члану заједнице који је био на неколико функција у градским заједницама и друштвима.

(ало.рс)