Сабина Ћудић, посланик у Представничком дому Парламента ФбиХ, представила је шокантне детаље о третману деце у Заводу за збрињавање ментално инвалидне деце и омладине Пазарић код Хаџића.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Брачном пару доживотни затвор због злостављања деце


На фотографијама и видео снимцима које је представила види се како су деца везана за намештај и радијаторе. Некима су руке везане иза леђа. Многа деца у таквом положају проводе већи део дана и читаву ноћ, па су код њих забележене физичке повреде.


НАЛОЖЕНА ПРОВЕРА ТВРДЊИ О ДЕЦИ У ЗАВОДУ ПАЗАРИЋ


Представнички дом Парламента Федерације БиХ задужио је на данашњој седници радну групу да у року од седам дана провери све наводе о стању у Заводу за ментално збрињавање инвалидне деце Пазарић.

Радна група је задужена да прикупи налазе свих инспекција које су до сада одлазиле у тај завод и о свему томе обавести Представнички дом.

Овај закључак је донет након што је посланица Наше странке Сабина Чудић изнела нове шокантне тврдње о стању у којем су деца штићеници Завода у Пазарићу који показују, како је рекла, да болесну децу везују за радијаторе или да им дају лекове недозвољене за њихов узраст.