ВЛАДА ФБиХ је на данашњој седници у Сарајеву донела одлуку о смени директора, као и Управног и Надзорног одбора Завода Пазарић. Ова одлука уследила је после великог притиска јавности и јучерашњих протеста после објављивања спорних фотографија на којима се види да су деца штићеници Завода Пазарић везана за кревете и радијаторе.

Министри су разматрали неколико закључака о стању у Заводу Пазарић, међу којима су ванредни надзор о стању у тој установи, инспекцијски надзор Порезне управе, стручни надзор о збрињавању те закључци о подузетим мерама.

На крају је један од закључака смена комплетне управе Завода Пазарић, на челу с директором Реџепом Салићем (СББ). Смењен је и Управни одбор Завода који чини пет чланова и то: Јања Милинковић (председница), Анес Калета, Саида Кастрат, Џана Килић и Ениса Хоџић.

Такође, смењени су и чланови Надзорног одбора, а то су: Далила Ефендић (председница), Мевлида Бандић и Ивана Баго.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Деца везана за кревете и радијаторе проводе већи део дана и читаву ноћ: Шокантни снимци из завода за ментално оболелe (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)

Подсетимо, пре два дана заступница Наше странке у Парламенту ФБиХ Сабина Ћудић представила је шокантне детаље о третману штићеника, а посебно деце у Заводу за збрињавање ментално инвалидне деце и омладине Пазарић.

Након тога реаговале су бројне организације, институције, а обавештено је и Тужилаштво Кантона Сарајево. Тешко стање и бројни проблеми у функционирању Завода Пазарић последњих неколико година привукли су пажњу јавности пре неколико месеци, када је данас смењени директор Реџеп Салић у Парламенту ФБиХ обзнанио бројне детаље.


Аутор: Кликс.ба