МИХАЈЛОВИЋ у Херенвену, Партизану 1.700.000 евра. Црно-бели су на прагу продаје офанзивног везисте, а о озбиљности посла говори чињеница да је Немања у четвртак у друштву менаџера отпутовао у Холандију где би у петак током дана требало да дође до реализације трансфера.

Претходних дана су у Београду прецизирани детаљи овог посла и уколико Михајловић успешно прође лекарске прегледе Партизан ће у ратама до наредног јуна инкасирати укупно 1.700.000 евра. На тај начин Михајловић ће постати треће најскупље појачање популарних "срца" у историји после Баса Доста (2.750.000) и Арбера Зенелија чији је трансфер из Елфсборга био вредан 1.950.000 евра.

- Све смо се договорили са људима из Херенвена. Неца данас иде на прегледе и ако све буде у реду потписаће уговор. Партизан ће добити 1.700.000 на име обештећења, а тај новац ће стизати у ратама до следећег јуна - поручио је за "Моцартспорт" генерални директор Партизана Милош Вазура.

Да подсетимо, Немања Михајловић је током прошлог лета пројектован као један од играча на чијој продаји би црно-бели могли најбоље да зараде. Офанзивни везиста је тада одиграо полусезону из снова и наводно је Фиорентина била спремна да за његово довођење издвоји пет милиона евра. У сезони 2016/2017. Михајловићева цена је драстично пала, што је последица потпуног стављања на маргину код Марка Николића.

Током зиме се појавила могућност да Ст.Етјен купи Михајловића за три милиона евра, али само у случају да конкурент на његовој позицији буде продат у Бордо што се ипак није догодило последњег дана прелазног рока. Касније се стидљиво помињао Херенвен као најреалнија опција што се ето крајем јуна и обистинило.

ОД ПРОДАЈЕ ВЕЋ 8,3 МИЛИОНА

ПРОДАЈА Немање Михајловића биће трећа Партизанова ове године, после Николе Миленковића и Душана Влаховића. Клуб из Хумске је од трансфера младог штопера инкасирао 5,1 милиона евра, док ће од још малолетног нападача приходовати 1,5 милиона евра, што значи да ће каса српског шампиона бити пунија за укупно 8,3 милиона евра.