ОД СПЕЦИЈАЛНОГ ИЗВЕШТАЧА "НОВОСТИ": ИСТАНБУЛ

ПАРТИЗАН у овом тренутку нема квалитет и играчку зрелост да парира тимовима какав је Бешикташ. Свестан је тога и шеф струке црно-белих Зоран Мирковић и управо је на томе била база његовог излагања пред новинарима непосредно по завршетку утакмице.

-Ми смо изгубили од јачег противника, од боље екипе. Честитам им на победи и на спортској борби. Ово је велика утакмица и озбиљан противник да би се примили овако неозбиљни голови. Сва три гола примили смо кроз средину и после више није било повратка. Ово је наша реалност у овом моменту. Ми морамо много да радимо, а ситуација је тешка, остају нам првенство и Куп.

За разлику од претходног тренера Мирковића не бежи од критике, међутим, није желео да улази у анализу појединачног учинка.

- Највише замерам играчима одсуство концентрације код прекида. Недопустиво је да се приме такви голови, без икаквог отпора. То су компликоване, али и најједноставније ситуације. Морамо да преузимамо више одговорности кад је мало простора, ми смо бежали од игре. Код прекида се тачно зна распоред и ко је за шта одговоран, а ми смо били без икаквог отпора.

Прочитајте још Гунеш хвали тандем Партизана: Пантић и Закарић су прави

Упитан да прокоментарише шта би после виђених 90 минута урадио другачије Мирковић је рекао:

- Шта бих мењао? Нама неке ствари диктирају сам састав тима. Стање појединих играча је такво да немају снаге за целу утакмицу тако да бих опет исто урадио. Не бих о именима, не бих никог издвајао ни по добру ни по злу. Свету Марковића сам мењао из тактичких разлога, покушали смо да играмо мало и хазардерски, а Шћекић је тражио измену – завршио је Мирковић уз напомену да му се у Бешикташу највише свидео квартет Кварежма, Пепе, Вида и Медел.

МАРКОВИЋ: НЕОПРЕЗНО ДО МИНУСА
МЛАДИ штопер црно-белих Светозар Марковић је на терену провео само 45 минута, пошто је због тактичких замисли остао у свлачионици на полувремену.

- Не знам шта бих рекао. Нисмо остварили циљ и сада морамо да се сконцентришемо на домаћа такмичења. Примили смо два гола из наше неопрезности из прекида и то кроз централни део. Покушаћемо да те ствари поправимо колико је могуће – рекао је Марковић.