НАЈМЛАЂИ дебитант у историји Партизана је и даље Душан Влаховић, "вицешампион" је остао на свом месту (Ненад Маринковић), али је Иван Шапоњић потиснут на позицију четири. Талентовани офанзивни везиста Филип Стевановић је током доброг дела јесени фигурирао као потенцијални, голобради дебитант у сениорском тиму и ту неизмерну радост је дочекао у недељу на Бањици са 16 година, два месеца и 14 дана.

- Не могу да опишем своју срећу због дебија у првом тиму. Све до пре годину дана сам живео у Ариљу, да бих у Београд долазио само викендом на утакмице. Када је почела лига морао сам да се преселим због уигравања - почиње Стевановић причу о свакако најлепшем дану у краткој каријери.

Као и многи клинци од момента када се појавио у Земунелу Филип је замишљао ово што се догодило пре два дана.

- Од када знам за себе сањао сам да једног дана заиграм за први тим. Прошао сам све категорије Партизана, петлиће и пионире, сада сам млађи кадет, тако да сам одмалена научио шта значи свети грб. Припадам оној чувеној генерацији која је на дербију 2015. победила вечитог ривала 7:1, тада сам постигао два гола.

Прича о дебију из снова је могла да буде комплетирана на најбољи могући начин - голом.

- Искрен да будем, нисам имао трему до уласка на терен, само ми је жао што нисам искористио шансу у последњим минутима утакмице за гол, али сам пресрећан што сам дебитовао. Прво су ме позвали чланови породице, а потом и другари који су ми честитали и упутили речи хвале. У центру највише времена проводим са Јованом Кокиром, Светом Марковићем и Армином Ђерлеком, што ми је додатно олакшало период привикавања.

"Аклиматизација" за највиши ниво бављења фудбалом није ишла безболно.

- Тренинзи су много захтевнији него у кадетима. Полако се привикавам на начин рада, а како сам чуо постоје индиције да ћу ићи на припреме првог тима, што ће ми посебно значити. Поред своје позиције играо сам и на позицији полушпица и шпица. Посебно се захваљујем тренерима који су били уз мене у свим категоријама - закључио је Партизанов голобради дебитант.n

ТОП 5 НАЈМЛАЂИХ

1. Душан Влаховић 16 година и 24 дана

2. Ненад Маринковић 16 година, два месеца и седам дана

3. Филип СТЕВАНОВИЋ 16 година, два месеца и 14 дана

4. Иван Шапоњић 16 година, три месеца и 28 дана

5. Дејан Марковић 16 година, четири месеца и 26 дана


ГОМЕШ МВП КОЛА

ПАРТИЗАН је уписао убедљиву победу на Бањици против Рада (3:0), а нападач црно-белих Рикардо Гомеш је са два гола стигао до двоцифреног учинка у Суперлиги. Тамнопути нападач је за одличну партију против Рада награђен признањем за најкориснијеег играча 20. кола.