Српски фудбалер Александар Митровић рекао је да је фудбалско тржиште такво да ништа није немогуће, али је истакао да је тренутно играч Фулама и да је срећан у том клубу.

- Ја сам играч Фулама, али у фудбалу је све могуће. Видећемо шта ће да се деси. Такво је тржиште данас да ништа није немогуће. Никад не реци никад. Али, тренутно сам играч Фулама, срећан сам у Фуламу, а видећемо шта ће се десити у будућности - рекао је Митровић новинарима у Београду одговарајући на наводе медија да ће у јануару појачати редове Евертона.

Британски медији пренели су у понедељак да је Митровић незадовољан у Фуламу, односно да је незадовољан отпуштањем Славише Јокановића и да је челнике клуба обавестио да жели да оде. Новинаре је, после доделе Златне лопте ФСС, интересовало и да ли се Митровић чуо с Јокановићем.

- Чуо сам се с њим пре пар недеља... Добро је, мислим да сад мало ужива и чека посао. Мислим да неће бити зиме за њега. Довољно се доказао, у Енглеској га је јако поштују, чека неку опцију која му се свиђа - рекао је Митровић.

Јокановића је на клупи Фулама заменио Клаудио Ранијери.

- Он је тренер старог кова, јако је поштен, добар тренер. Види се да има јако пуно искуства и мислим да још много тога имамо да научимо од њега. Екипа полако екипа упија оно што тражи од ње, мислим и надам се да ће све ићи боље него до сад.

Митровићу је уручена Златна лопта Фудбалског савеза Србије за најбољег играча у 2018. години. Он је ове године играо одлично за репрезентацију Србије и био је најбољи стрелац Лиге нација. С Фуламом је обезбедио пласман у Премијер лигу и ове сезоне је један од водећих стрелаца енглеског првенства.

- Ово ми је једна од најлепших, најдражих индивидуалних награда у каријери. Лепо је да те цене тамо где играш, у земљама, у клубовима у којим играш, али нема ништа лепше кад знаш да те твоји људи у твојој земљи цене и поштују, виде рад и труд који улажеш. Један леп тренутак у мојој каријери - рекао је Митровић.

Новинаре је занимало и који му је погодак у националном дресу најдражи, односно најлепши.

- Мени је сваки гол подједнако драг, можда тај против Швајцарске али, опет, резултат није био какав треба, тако да остаје горак укус. Било је још пар лепих, пар битних голова, али за све је заслужан тим. Дао сам 12 голова, али имао сам играче око себе који су добро асистирали, 'хранили' ме лоптама, посветио бих ову награду целој репрезентацији - рекао је Митровић и навео да се у репрезентацији увек трудио да да свој максимум, да је то "некад било довољно, а некад не".

- Имао сам срећу да играм са јако креативним, добрим играчима, па је и мени је било лакше. Најбитније је да репрезентација игра добро, да бележимо добре резултате и да напредујемо. Имамо јако битне утакмице у следећој години и мислим да то треба да буде најбитније. Ако екипа игра добро, голови ће доћи, а после голова долазе и награде.

Србија ће у квалификацијама за Европско првенство са прваком Европе Португалом, Украјином, Литванијом и Луксембургом.

- Лепа група, изједначена. Португал је фаворит, а остале екипе су у неком истом рангу, са свима може да се игра и са свима ће бити тешко. Видимо своју шансу, знамо да имамо шансу. Даћемо свој максимум и надам се да ћемо на крају директно да се пласирамо на Европско првенство - рекао је Митровић.