Председник Светске фудбалске федерације (ФИФА) Ђани Инфантино рекао је данас да та организација и даље разматра могућност да се Светско првенство 2022. прошири са 32 на 48 репрезентације.

- Светско првенство ће се одржати у Kатару са 32 репрезентације. Ако можемо да га повећамо на 48 екипа и учинимо свет срећним, требало би да покушамо - рекао је Инфантино на Међународној спортској конференцији у Дубаију.

- Ако мислите да је добро имати 48 тимова на Светском првенству, зашто не бисмо то покушали четири године раније? Због тога анализирамо је ли могуће имати 48 репрезентација већ 2022 - додао је први човек Фифа.

Инфантино је и раније говорио о жељи да се Мундијал 2022. прошири, али је у новембру признао да су шансе да се то изведе мале. Да би већ на СП 2022. учествовало 48 репрезентација, домаћину ће требати помоћ суседних држава.

Инфантино је још у септембру изјавио да је замолио емира Kатара да размотри могућност да се неке од утакмица одиграју у суседним државама.

Међутим, Саудијска Арабија, Уједињени Арапски Емирати, Бахреин и Египта су јуна 2017. прекинули сваку везу с Kатаром кога су оптужили да подржава "терористичке покрете".

Светско првенство у Kатару одржаће се од 21. новембра до 18. децембра 2022, а коначна одлука о томе да ли ће се тај шампионат проширити биће донета у марту ове године.