КАДА би се питао само играч, дилеме више не би било - Токмак Нгуен би се придружио Муси Нџају у Партизану. Ипак, на путу ка парафу другог зимског појачања стоје још добра воља и спремност на компромис Стромсгодсета, клуба са којим је Нгуен везан уговором још шест месеци. А колико су они спремни за одступања од првобитне потражње требало би да буде познато већ у уторак, најкасније у среду, када ће бити јасно да ли Зоран Мирковић у Турској може да рачуна на још једног момка који је каријеру градио и изградио на северу Европе.

Овај 25-годишњи офанзивни везиста родом из Кеније боравио је у суботу у Београду, разговарао са челницима клуба о могућности сарадње и, како сазнајемо, прилично задовољан напустио главни град Србије. Фудбалер којем уговор са Стромсгодсетом истиче у јуну ове године би суштински већ сада могао да парафира предуговор са црно-белима и паузира до лета, али се и он и људи у Партизану надају да ће Норвежани изаћи у сусрет и спустити захтеве када је у питању обештећење. Уколико се то и догоди Партизан неће имати ни најмањих проблема да на папир стави усмени договор са Нгуеном.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: "ТОКИ" ПОЈАЧАВА ВЕЗУ: Партизан на добром путу да наредних дана ангажује још двојицу зимских новајлија

У ишчекивању лепе вести са севера Европе, у Хумској приводе крају још један посао, а у питању је нападач Ференцвароша Дејан Георгијевић (25), који је у суботу прославио рођендан, док би данас могао и повратак у клуб у којем је учинио прве фудбалске кораке. Некадашњи шпиц Вождовца се није наиграо у Мађарској у претходних шест месеци, уписао је само осам утакмица и постигао два гола, а у великој мери су га и повреде омеле да покаже више. Договор са Георгијевићем и Мађарима подразумева једногодишњу позајмицу са правом откупа, с обзиром на то да је Георгијевићев уговор са славним мађарским клубом актуелан до лета 2021.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Нџај после првих тренинга у Партизану: Доста се трчи, није лако за ноге, али сам одушевљен

Муса Нџај Фото: Н. Параушић


МУСА ОДМАХ ПОГОДИО

НОВИ фудбалер Партизана Муса Нџај одиграо је данас први меч за црно-беле и одмах затресао мрежу. Партизан је славио 4:1 против филијале Телеоптика, а поред Нџаја мрежу ривала су тресли још Тошић, Закарић и Ивановић, док је Гузина једини погодио за "оптичаре".
Партизан је у првом полувремену играо у саставу: Кљајић, Енаке, Остојић, Балаж, Урошевић, Косовић, Шћекић, Јовановић, Стевановић, Тошић, Рикардо, док су у наставку шансу добили још Јовичић, Милетић Г. Немања, Вулићевић, Павловић, Милетић Р. Немања, Смиљанић, Здјелар, Закарић, Пантић, Муса и Ивановић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ђерлек се прикључује тиму: Мало је рећи да сам пресрећан

ЂЕРЛЕК УЗ ЕКИПУ
МЛАДИ везиста црно-белих Армин Ђерлек прикључиће се сутра саиграчима после прележаних богиња.
- Мало је рећи да сам пресрећан! Био сам прошле среде код инфектолога, који је утврдио анализом крви да нисам носилац вируса и да могу да се придружим екипи, односно да могу без бојазни од инфекције међу људе. Од данас по подне се прикључујем екипи, чека ме још једна контрола ове недеље и онда пут за Турску на припреме - рекао је Ђерлек.