ОД ИЗВЕШТАЧА "НОВОСТИ": БЕЛЕК

МАЛО је играча у актуелном кадру Партизана поред чијег имена стоји натпис “није на продају”, али заинтересованим клубовима то не смета да управо код њега застају, обигравају, распитују се. Робусни нападач са Зеленортских Острва Рикардо Гомеш је за само шест месеци, колико носи црно-бели дрес, успео да направи значајно име на европском фудбалском тржишту.

Одлична полусезона је у нашој фудбалској стварности често била довољна да се упали зелено светло за одлазак, што у случају Рикарда Гомеша не би требало да буде пракса. Кажемо не би требало, јер појављивање “бахатих Кинеза” са обештећењем од преко пет милиона би вероватно окренуло комплетну причу о најбољем стрелцу црно-белих у другом смеру. И сам играч је по доласку на припреме у Белек открио да су његови планови у наставку сезоне везани само за Партизан.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ВИДЕО: Град прекинуо тренинг Партизана у Белеку

- Знам да постоји интересовање неколико клубова. Све то прија, али тренутно мислим само на Партизан. Желим да завршим сезону, добро ми је овде и мислим да је тако најбоље и за клуб и за мене. Уосталом, уколико се покажем још боље у другом делу сезоне, можда ће се и неки јачи клубови јавити - јасан је Рикардо.

А када се поведе прича о тим “јачима” који би били по мери репрезентативца Зелеортских Острва, за њега најјачи магнет представљају две опције.

- Постоје две државе у којима бих више од свега волео да заиграм. То су Шпанија и Енглеска. А ако бих већ морао да бирам, определио бих се за Енглеску јер је, по мени, Премијер лига најбоља на свету.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: УЗДАЈУ СЕ У "ФАБРИКУ": Партизан отпутовао на припреме у Турску (ФОТО/ВИДЕО)

Фудбалска јесен у Србији није била обојена у црно-бело, ипак Партизанова “деветка” је на личном плану имала много разлога за задовољство.

- Нисам очекивао тако добар учинак, искрено. Ипак, то остаје у сенци лошијих резултата екипе. Много смо добијених утакмица испустили и одиграли нерешено, и надам се да се нешто слично неће понављати у наставку сезоне.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ФЛЕШ ИЗ ПАРТИЗАНА: И Босић у Белеку, Јовичић има понуду из Африке

Гомеш је добио новог сарадника на терену, али очигледно и ван њега, пошто највише слободног времена ван терена проводи са новајлијом Мусом Нџајом.

- Одрадили смо тек неколико тренинга заједно. Имаћемо сада довољно времена да се упознамо у Турској кроз тренинге и пријатељске мечеве. Надам се да ћемо добро изгледати на терену када почне борба за бодове - завршио је Гомеш.

МУКЕ СА ПРЕПОНАМА
ОДМАХ по доласку у Белек, Зоран Мирковић се сусрео и са првим пехом. Рикардо Гомеш је после првог тренинга осетио бол у препонама, па је у договору са медицинским тимом одлучено да нападач због превентиве остане у хотелу током јучерашњег преподневног тренинга.