ОД погибије аргентинског фудбалера Емилијана Сале (28) у авионској несрећи прошло је четири месеца, а тек сада на видело излазе неки детаљи, који су му одредили трагичну судбину. Угледни француски "Екип" је тако дошао до гласовне поруке тада нападача Нанта, коју је преко друштвене мреже Whats App упутио једном рођаку у домовини 6. јануара, 15 дана пре смрти. Жалио се како га газда клуба Валдемар Кита буквално тера да пређе у Кардиф, иако не жели.


- Покушавају на све начине да ме продају - говорио је Сала. - Имају понуду Кардифа и преговарају да добију велики новац и апсолутно желе да одем тамо. Тачно је и да би мој уговор био добар, али мене тај клуб фудбалски гледано не занима, не видим своју будућност тамо.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СРЦЕ НИЈЕ ИЗДРЖАЛО: Преминуо и отац Емилијана Сале

Сала је у том моменту био један од најбољих стрелаца француског шампионата и имао је много понуда. Кардиф је "канаринцима" нудио 17 милиона евра на име обештећења.


- Председник ме није ни питао шта ја хоћу, само га новац занима. Не знам шта да радим, нико не брине о мени, нико не размишља о томе кроз шта све ја треба да прођем. Тешко ми је, а са Валдемаром не желим да разговарам, јер не бих волео да га наљутим. Гади ми се кад се нађем лице у лице у лице с њим - речи су Сале.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СПОР ОКО ТРАНСФЕРА ПРЕМИНУЛОГ ФУДБАЛЕРА: Кардиф одбија да плати Нанту

И поред свега, трансфер је обављен, и Сала је 19. јануара потписао за Кардиф. После тога се вратио у Нант да би покупио ствари и поздравио се са бившим саиграчима, а онда је 21. јануара доживео несрећу на лету за Велс у малом авиону "Пајперу".


НЕЋУ ПИПНУТИ ТАЈ НОВАЦ

ВАЛДЕМИР Кита, председник Нанта, демантовао је да је мислио само на новац.

- Изненађен сам и разочаран. Имам осећај да речи из те поруке која се појавила нису његове. Нажалост, десила се та несрећа. Данас чак и не желим те паре од обештећења, нећу ни да их пипнем - рекао је Кита.