Тренер фудбалера Партизана Саво Милошевић рекао је да је данас освојен трофеј у Купу Србије сатисфакција за много тешку сезону.

- Ово јесте сатисфакција за доста тешку сезону. Партизан је велики клуб и увек захтева највише. Били смо у компликованој ситуацији пре пар месеци. Рекао сам када сам дошао да ова екипа вреди и може више, знао сам то - рекао је Милошевић на конференцији за новинаре после утакмице на стадиону "Рајко Митић".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ОСТОЈИЋ ОСВОЈИО “МАРАКАНУ”: Партизан надиграо Звезду и одбранио трофеј у Купу

Партизан је победио Црвену звезду са 1:0 и освојио четврти узастопни, а укупно 16. трофеј у Купу Србије.

- Пре свега ћу честитати играчима на трофеју и заслуженој награди за све оно што су претрпели и ситуацију у којој су се налазили пре два месеца. Успели су да се извуку из веома тешке ситуације, и у лиги и у купу и да дођу у ситуацију да против највећег ривала на његовом терену освоје куп. Свака им част - рекао је Милошевић.

- Мислим да је Партизан био бољи, имали смо много више шанси, шутева. Мислим да смо апсолутно заслужено победили. Изражавам захвалност руководиоцима који су ми указали поверење пре два месеца. Веома тешка одлука, указати поверењу човеку који има нула искуства као тренер. Надам се да сам макар делом вратио данас. Хвала и бившем стручном штабу који је много урадио, и они су део овог трофеја - додао је он.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Милојевић: Они су имали страст за разлику од нас, можда је ово дошло у правом тренутку

Милошевић је захвалио и играчима и стручном штабу Звезде.

- Треба бити велики и у поразу и они су то данас показали. Честитам им на титули и желим и њима и нама успешне квалификације у Европи, да и једни и други пробамо да се нађемо тамо где треба - рекао је Милошевић.

Истакао је да је пресрећан због првог трофеја у тренерској каријери.

- Заиста сам пресрећан, не сумњајте у то. Ми као победници треба да покажемо достојанство. Славићемо. Имамо две-три недеље одмора. Вероватно ћу и запевати. Треба да будемо пре свега коректни једни према другима и покажемо праву поруку свима. Прошли дерби смо изгубили, Звезда је била тада много боља и ја сам тада честитао. Тако треба да буде када су у питању два наша највећа клуба - казао је Саво Милошевић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ТРОФЕЈ ЗА КРАЈ ФУДБАЛСКЕ БАЈКЕ; Илић: Лепши завршетак каријере нисам могао да пожелим (ФОТО/ВИДЕО)

Навео је да тим не може да се дели на одбрану и напад и да је Партизана у последње време изгледао много боље јер су у дефанзивној поставци учествовали сви играчи из тима, што је како је рекао "кључ свега".

Упитан за стрелца Бојана Остојића, тренер Партизана је казао да је то "феноменалан момак" и да је супротног мишљења од оног које се појављује, а то је да се поједини опраштају од њега.