ПОСЛЕДИЦЕ очајног издања у финалу Купа Србије и пораза од Партизана, довела је за 48 часова до заокрета у плановима за наредну сезоне. Управа клуба, спортски директор Митар Мркела и тренер Владан Милојевић, незадовољни, пре свега, играма и понашањем на терену у добром делу пролећног дела сезоне одлучили су се за нови рестарт!

Наиме, после разговора са играчима, многима који су недавно продужили уговоре до 2022. године речено је да могу да потраже нови клуб, што неће бити тако лако! Управа, а посебно Милојевић, до среде су причали како имају најбоље играче, како су окоснице продужили уговоре на још две-три године (Борјан, Стојковић, Савић, Родић, Јованчић, Јовичић, Павков), како је у јануару уложеним милионима евра за Мирка Иванића, Милана Гајића, Немању Милуновића, Алексу Вукановића и Милоша Вулића скоцкан тим за нови напад на Лигу шампиона.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: САВИЋ СЕ ИЗВИНИО НАВИЈАЧИМА: Болеће ме ово цео живот

САВИЋ: О ПЛАНОВИМА ПИТАЈТЕ УПРАВУ ВУЈАДИН Савић је међу првима продужио уговор са Звездом и, што се њега тиче, он је тим чином свима показао какви су му планови. О причи да сигурно одлази на лето, каже: - Имам уговор, значи, ту сам, а какве планове клуб има, за мене треба њих да питате - допунио је интригу изјавом Савић.

А, после дебакла, који је рефлексија опуштености, самозадовољства, надмености, слободно можемо рећи и нерада у последњих месец дана, криво је 70 одсто тима, па могу да иду уз прописно обештећење Филип Стојковић, Вујадин Савић, Горан Чаушић, Милан Родић, Бранко Јовичић, Лоренцо Ебисилио, Ел Фарду Бен, па чак и Марко Марин ако дође права понуда. До скоро, први ас тима, по свим листама најбољи играч Суперлиге у сезони био је један од тројице фудбалера уз Милана Борјана и Милана Павкова који никако нису били на продају.

Бес и разочарање због губитка трофеја од Партизана су логични, постојали су од 1946, постојаће док постоји овакав ривалитет. Међутим, рез и одлука да се промени знатан део костура тима је, бар нам се тако чини, пуцањ у здраво колено. Углавном, за тежак пораз који тренер припише себи, следи анализа и питање поверења шефу струке, а не продаја 15 играча од којих сви имају уговоре још две-три године. Очигледно, управа и навијачи више верују Милојевићу, него онима који су донели две титуле за две сезоне, Лигу УЕФА и Лигу шампиона.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НАЈКОРИСНИЈИ ГОЛМАН СУПЕРЛИГЕ: Борјану признање "Илија Пантелић"

У Љутице Богдана је боље да оду на краћи одмор од неколико дана, разбистре главе и поново преиспитају своју одлуку јер је питање могу ли потенцијална појачања о којима се по кулоарима прича - штопери Радован Панков (Раднички Н.), Алехандро Галвез (Рајо Ваљекано), леви бек Карим Хефез (Касимпаша), задњи везни Матеус (Гимараеш), шпиц Томане (Тондела) - да достигну јесен у Европи.

Свако има права на процену, на грешку у процени, па чак и ад-хок промену плана. Управа Звезде и спортски директор Митар Мркела у последње две сезоне показали су да знају шта раде, а то су покрили сјајним резултатима.

ЈЕВТОВИЋ, РОДИЋ, ЈОВИЧИЋ...

ЗВЕЗДА се растала са капитеном Ненадом Милијашем, уговор је истекао голману Ненаду Супићу, позајмице су истекле Рашиду Сумаили и Кафуу, а враћа се Дејан Мелег.

Постоје играчи за које постоји интересовање. Тако, белгијски медији истичу да Андерлехт жели Милана Родића, грчки преносе да је Арис заинтересован за Милана Јевтовића, да Бранко Јовичић може да се врати у Русију...