Селектор фудбалске репрезентације Хрватске Златко Далић рекао је данас у Сплиту да његова екипа мора да се "промрда" за меч против Велса у квалификацијама за Европско првенство и додао да ће Иван Ракитић пропустити ову репрезентативну акцију због болова у мишићу.

"Након разговора с Иваном донели смо заједничку одлуку да он прескочи ову репрезентативну акцију, јер у последње време има проблема са задњом ложом, односно мишићем и не би био спреман за утакмицу против Велса", рекао је Далић, преноси Хина.

Далић је као потенцијалне замене за Ракитића споменуо Матеа Ковачића, Николу Влашића и Марија Пашалића, а нагласио је и важност Луке Модрића посебно у ситуацији кад је Ракитић одсутан.

"Лука нам треба поготово сад кад нема Ракитића. Он је наш капитен, вођа и мотор екипе и од њега очекујем пуно. Лука је за репрезентацију увек давао све од себе", казао је Далић.

Он је више пута поновио да верује у свој тим, без обзира ко ће играти, али је и казао да Хрватска након губитка три бода против Мађарске више нема право на кикс.

"Морамо узети три бода против Велса, то је важно, а не лепота и стил", додао је.

Далић је казао да играчи у својим главама морају да схвате да су вицешампиони света и да су друге репрезентације мотивисане у утакмицама против Хрватске.

"Мислим да морамо продрмати екипу тако да схватимо да немамо пуно времена и да морамо у игри бити компактнији, агресивнији и чвршћи. Ми смо квалитетнија екипа и фаворити смо против Велса али то морамо показати и на терену", казао је Далић.

Хрватска ће Велс дочекати у Осијеку, 8. јуна.

Светски вицешампиони су у прва два кола квалификација уписали победу и пораз. На почетку квалификација Хрватска је победила Азербејџан, а потом је изгубила од Мађарске.

У Групи Е Словачка, Велс, Мађарска и Хрватска имају по три бода, док је Азербајџан без бодова.