Фудбалски клуб Спартак из Суботице саопштио је вечерас да нови тренер екипе Владимир Гаћиновић.

Он на клупу Суботичана долази уместо Предрага Рогана.

Управа Спартак на челу са председником Николом Симовићем одлучила је да поново ангажује Гаћиновића са којим су "голубови" бележили добре резултате претпрошле сезоне, уједно играјући и у квалификацијама за Лигу Европа постигавши историјски успех избацивањем прашке Спарте у другом колу.

- Спартак је са Владимиром Гаћиновићем на месту шефа струке постигао највеће резултате у историји клуба. И у претходном периоду смо имали добру сарадњу тако да нсимо много калкулисали с ким желимо у нову сезону да кренемо. С обзиром да смо се растали пријатељски, врло брзо смо постигли договор уз жељу да већ у предстојећој сезони покушамо поновити резултате од прошлог пута - рекао је Симовић

Уговор са Владимиром Гаћиновићем потписан је на две године, а нови тренер почиње већ у понедељак 10. јуна са радом када стартују припреме за нову сезону.

У стручном штабу дошло је до промена. Бранко Мирјачић досадашњи помоћник Предрага Рогана је отишао, а Владимиру Гаћиновић први сарадник ће бити Владимир Буач млади стручњак који је водио Војводину и ЧСК из Челарева. Срђан Жакула и даље ће бити тренер голмана, а Дарко Секуловић помоћни тренер и Радомир Живковић кондициони тренер.