СМРКНУТИХ лица, далеко било, као да је неки трагичан догађај у питању, фудбаери Србије су вечерас у 18 часова пожеги и врућини изашлина последњи тренинг пред сутрашњу утакмицу са Литванијом. Трагови “тешког рањавања” од пет удараца у сваки део тела и душе у Украјини оставио је трага највише на лицима Младена Крстајића и његових играча.


У комплетном саставу ће “орлови” и сутра на Литванце, али је питање да ли ће у истом саставу бити и после паузе, у септембру, када са Португалијом и Луксембургом наставе квалификације за ЕП 2020. године.


- Преузео сам још у Украјини личну одговорност за све што се десило на тој утакици. Тај дан више не можемо да вратимо, време не можемо да поништимо. Десио се дебакл и много нам је тешко, али нама је сада важна само утакмица са Литванијом – скоро кроз зубе је цедио сваку реченицу селектор Младен Крстајић пред домаћим новинарима у “кући фудбала”.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Кокеза после тешког пораза у Украјини: Србијо, извини!

На конкретно питање, да ли је помишљао о оставци или, да ли очекује отказ, Крстајић је имао спреман одеговор.


- Ја сам службеник Фудбаског савеза Србије. Поштоваћу сваку одлуку савеза и ако одем са места селектора, желим да одем чиста образа. Желим да одем као човек који ће већна утакицу са Португалијом моћи да дође приватно и као најобичнији навијач подржи свој тим – рече Крстајић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПОСЛЕ ДЕБАКЛА У УКРАЈИНИ: Кокеза (не)мења Крстајића

Скоро иза сваке речи актуелног селектора као да се крила најава да ће он од среде и састанка Извршног одбора који је најавио председник ФСС Славиша Кокеза, више неће бити на овој функцији...


- Тешким поразом смо изгубили једну важну битку, али нисмо изгубили рат. Зато понављам да нам је потребна велика подршка пред Литванију коју једноставно морамо да победимо. Бољи смо тим, али то морамо да докажемо на терену.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПОРАЖАВАЈУЋИ УЧИНАК НАШИХ ФУДБАЛЕРА У КВАЛИФИКАЦИЈАМА: Једном на ЕП за 36 година

О томе да ли ћемо видети опет офанзивну Србију, са два центарфора, о томе да ли Митровић морао да почне меч у Украјини као резерва, Крстајић је одмах дао јасан одговор:


- Митровић има повреду трбушног мишића и било је питање да ли може и на клупу у Украјини. Биће ово потпуно другачија утакмица, али не откривам ни тим ни тактику – закључио је Крстајић који ће можда још само једном за изађе пред новинаре као селектор Србије, сутра вече после дуела са Литванијом који се од 20.45 игра на стадиону “Рајко Митић” без присуства публике.