ЉУБИША Тумбаковић (66) биће нови селектор Србије. Према последњим информацијама са Теразија 35 искусни стручњак и доскорашњи селектор Црне Горе преузеће ових дана кормило "орлова" од Младена Kрстајића који ће добити отказ на Извршном одбору ФСС највероватније сутра или прекосутра.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НА ОДМОР ПОГНУТЕ ГЛАВЕ: Фудбалери Србије на распусту до септембра

Тумбаковић је у каријери тренирао чак девет клубова, највише успеха је имао са Партизаном (шест титула и три купа), а пре неколико дана је добио отказ на месту селектора Црне Горе јер није желео да води репрезентацију ове земље против селекције такозване државе Kосово на мечу квалификација за ЕП у Подгорици. Исто су учинили и играчи Филип Стојковић и Мирко Иванић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СМЕЊЕН ЗБОГ ПАТРИОТИЗМА: Тумбаковић скупо платио одлуку да не води Црну Гору против тзв. Косова

Тумбаковић је иначе и добитник "златне лопте" Фудбалског савеза Србије из 2006.године, а после пропалих преговора са нашом кућом фудбала пре две године када је раскинута сарадња са Славољубом Муслином, сада је очигледно пронађен заједнички језик са искусним тренером. Огромна непријатност коју су доживели сви у репрезентацији , али и навијачи после "петарде" у Украјини, натерала је људе у ФСС на брзу реакцију па је избор пао на Тумбаковића који ће тако дебитовати на клупи "орлова" у септембру, на најтежем испиту у нашој квалификационој групи, против Португалије у Београду.