Селектор фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић рекао је да ће поштовати сваку одлуку о његовом статусу.

"Поштоваћу сваку одлуку. Ако останем – наставићу да радим најбоље што знам и могу. Ако ме смене, подржаћу репрезентацију као и кад нисам био селектор... И ако не будем селектор, доћи ћу приватно у Луксембург да гледам утакмицу репрезентације", рекао је Крстајић за Журнал.

Младен Крстајић је пред сменом са места селектора репрезентације Србије.

Србија је у петак доживела дебакл од Украјине у квалификацијама за Европско првенство.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Раде Крунић у Милану?

Навео је да његов однос са Фудбалским савезом Србије и председником Славишом Кокезом нико не може да поремети.

"Никаквих проблема нема, са Славишом нико и ништа не може да ме посвађа. Нити ико може да очекује моју евентуално негативну реакцију. Нема потребе да се диже толика фама око мене, битни су репрезентација и септембар. Ко год да дође после мене, кадгод, сутра или за годину - две, хоћу да му помогнем све што ме упита и што могу", казао је Крстајић.

Крстајић је поновио да прихвата одговорност и додао да ништа не би мењао.

"Сутра бих опет на ту утакмицу изашао у формацији 3-5-2, зато јер сам правио анализу, месец дана студирао шта игра Украјина... Студиозно смо све радили, разговарао сам са играчима око свега, прихватили су...", казао је Крстајић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Тумбаковић чека промоцију

Додао је да је "депласирано" да се прича да би се Србија обрукала када би поново играо исти тим.

"Депласирано је да сада причамо о томе, али, да је Пријовић дао гол, ко зна како би се одвијала утакмица. Подбацили смо, то стоји и сви смо свесни...", рекао је Крстајић и на питање да ли би опет извео истих 11 одговорио: "Не, али не могу да причам о томе".

Крстајић је казао да и даље верује да Србија може да се пласира на Европско првенство.

"Са Крстајићем или без њега, најмање је битно. За фудбал у овој земљи, за народ који га воли битно је да Србија избори играње на Европском првенству", казао је Крстајић.