ЛУКА је, још као дечкић, кад је имао пет, шест година, почео, уз Звезду, да навија за Реал, па је, сасвим природно, што је потписујући уговор за овај велики, краљевски клуб рекао да је најсрећнији човек на свету! Ово није врхунац у каријери мог сина, ово је само нова фаза, у којој ће његове играчке вредности постајати још веће, а резултати још бољи. Сигуран сам у то, јер знам своје дете, каже у разговору за "Новости" Лукин отац Милан Јовић, који је и сам био фудбалер и играо је у Лозници, Борцу из Лешнице, Слоги из Липничког Шора.

Од куће Јовића до Дрине је мање од километар. Лука је прве фудбалске кораке почео у Лозници, као четворогодишњак, када је већ било јасно да је раскошни таленат од када га, отац Милан и мајка Верица, прате у стопу, а касније и сестра Милијана која у Београду студира језике.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЕКСПЛОЗИЈА ОД 303 МИЛИОНА ЕВРА: Јовић део рекордног пакета појачања Реала

ЛУКА ПУН ЉУБАВИ ЛУКИНА породица је у Београду. Ускоро их очекује селидба у Мадрид, где их чека вила. - Мог Луку не могу да промене ни највеће паре овог света. У то смо и супруга и ја сигурни, као што смо били сигурни да ће да успе. А те две ствари су нам подједнако битне. Остаће добар и честит човек, човекољубац, културан и васпитан да се поносимо њиме за сва времена. Пун је љубави и разумевања за људе, мада је и сам прошао трновит пут до успеха, што најбоље знамо ми и он.

- Већ 21. јула Лука игра за Реал против Бајерна, у Хјустону, сигуран сам да ће дати гол тој немачкој екипи, јединој којој још није затресао мрежу - прича нам Милан. - Лука много, много воли Звезду, од малих ногу. То је невиђена љубав. Чини ми се, кад би га сад Звезда позвала, а ако би добио сагласност Реала, да би дошао да јој помогне, рецимо, у Лиги шампиона. Срећан је како је дочекан у Мадриду, уз највише почасти, пажњу и поштовање и представника клуба и играча и публике. Знали смо и супруга и ја да ће доћи овај дан.

Лука је, каже Милан, имао пуну подршку родитеља, који су стизали увек да одговоре његовим потребама. Небројени су клубови, пре свега у Београду, који су хтели да виде у својим редовима Луку. Родитељи су га, као малог, одводили на многе утакмице, стизали су и враћали се како они знају и умеју, уз обавезе у домаћинству, једном од највреднијих и најуређенијих у селу и рад у маркету у суседном селу Главичицама.

- Било је веома пажљивих људи према њему, док је био у Београду, који су га гледали као своје дете, али и оних који нису имали никакав осећај према деци, па су ишли тако далеко да га називају "пекаром", јер је моје дете, понекад, морало да једе и у пекарицама, пошто у Београду није имало тату и маму уз себе. Неки су хтели да га обезвреде, да умање његов таленат, али како су то чинили, Лука је био све бољи и успешнији. Знали смо да ће бити тако, јер смо знали шта смо родили и како је стасавао. Нека онима који су га гушили то служи на част, а хвала свима до Бога милога који су били уз Луку. Луки такве ствари нису поквариле слику о људима, јер зна да се због неког Николе не мрзи Свети Никола.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НАЈСКУПЉИ ТИМ: Мбапе први, Јовић у топ 100

Вече уочи одласка у Мадрид, Лука је био код куће око два сата. Скупили су се у кући фамилија, комшије, пријатељи... Било је, каже Милан, "свечано, лепо и пријатно". Сви су славили Лукин успех, сматрајући га и својим. Чињеница да је Реал по Луку послао специјални, приватни авион, каже наш саговорник, већ је показала како велики клуб гледа на новог нападача.

Упитан да ли ће се и шта променити у њиховом животу после тако вредног уговора њиховог сина, Милан и Верица кажу да неће "ама баш ништа". Настављају да раде где су стали, да воде пољопривредно домаћинство и маркет у Главичицама.

- Нема разлога било шта да се мења, јер ово је само један од будућих успеха нашег сина. Па, нећемо ваљда после сваког да мењамо живот, већ остајемо онакви какви смо били, привржени свом сину, његовој породици, унуку Давиду који има две и по године, снахи Анђели и кћерки Милијани - закључио је Милан Јовић.