НИШЛИЈЕ опрез - Васиљев опет прети! Александар Рогић (37), тренер Левадије у Естонији, у разговору за "Новости" је заокружио старог знанца као највећу опасност по нишки Раднички у дуелима са Флором у првом колу квалификација за ЛЕ. Нишлије у четвртак гостују у Талину, а највећи адут њиховог ривала је искусни везиста који је 2010. "ојадио" Србију, дао јој два гола (1:1, 1:3) и спречио је да оде на ЕП.


- Коста Васиљев је и даље не само најбољи играч Флоре, већ и естонског првенства. Иако има 34 године и даље је велики зналац, луцидан играч око кога се све врти. Вратио се из Пољске и сада је лидер ове младе екипе. Такође, издвојио бих и центарфора Соргу, двадесетогодишњег шпица који је на 19 утакмица постигао 20 голова. По мом укусу је и крилни нападач Сињавски, брз је и продоран - анализира Рогић, тренер другопласиране Левадије, док је Флора прва и после 19 кола има пет бодова више (49).


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Бојовић напустио Лучане и појачао Раднички из Ниша


Првенство Естоније се увелико игра и то је један од Флориних адута.


- Шампионат је у јеку, док ће Радничком ово бити прва такмичарска утакмица. Међутим, иако су Нишлије промениле тренера и тим, сигурно су квалитетнији и индивидуално и тимски. Флора ће им препустити лопту и чекати прилику да из контри и полуконтри оствари повољан резултат. Ту су опасни, као из прекида. Мана им је да не могу да играју 90 минута у јаком темпу, лошије затварају прекиде...


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Тончев хоће револуцију!

Рогић истиче и податак да су већина првотимаца чланови репрезентације Естоније.


- На последњем окупљању репрезентације, пред мечеве са Северном Ирском и Немачком, седморица играча Флоре су била на ширем списку селектора. Стандардни су двојица, Васиљев и десни бек Камс. Иначе, Флора је тако конципирана да се ослања да домаће фудбалере и у екипи је само Финац Нурмела, мада је и он дуго овде. Екипа игра у систему 4-3-3, али је, за разлику од моје Левадије, по традицији лак плен за ривале на међународној сцени. И сад, Раднички је велики фаворит, али мора да буде опрезан - истиче Рогић.


АСИСТЕНТ АНТИЋУ И ВЕРМЕЗОВИЋУ

АЛЕКСАНДАР Рогић је 2012. био асистент Владимиру Вермезовићу у Партизану, две године раније и Радомиру Антићу у репрезентацији Србије, а са њим је био и у Кини. Левадију са успехом води од 2017. године, а сутра и њега чека дуел у првом колу квалификација за ЛЕ са Стјарнаном на Исланду.