Фудбалер нишког Радничког Дејан Мелег рекао је да је предстојећа утакмица са Флором у првом колу квалификација за Лигу Европа за његову екипу најважнија у сезони и да се нада позитивном резултату пред реванш у Нишу.

- Сигурно да је ова прва утакмица најважнија у сезони, Флора је већ одиграла 15, 20 утакмица и неће бити лако. Мислим да смо индивидуално много боља екипа, али на терену је то све другачије. Флора је у току сезоне и неће бити нимало лако. За нас је позитиван резултат победа, најважније би било да не прмимо гол, али када бисмо могли да дамо један или више, то би било значајно, ипак реванш се игра на “Чаиру" - рекао је Мелег новинарима пред пут у Естонију.

Фудбалери Радничког играју у четвртак од 18 часова у Талину против Флоре, прву утакмицу првог кола квалификација за Лигу Европа.

- Сви се надамо позитивном резултату у Естонији, а после тога да навијачи дођу и подрже нас у реваншу. Ово најважнија утакмица не само за клуб него и за град - додао је Мелег.

Он је прошао припреме са Црвеном звездом, а затим је прешао у Раднички на позајмицу.

- Познавао сам много играча и пре него што сам потписао за Раднички. Екипа је добра, има много нових играча и ја сам нов, није нимало лако да се уиграмо за кратко време. Стручни штаб је нов, за њих није нимало лако. Мислим да смо индивидуално боља екипа и морамо то да докажемо на терену. Неће бити лако али надамо се позитивном резултату - навео је Мелег.

Фудбалер Радничког Милан Бојовић прикључио се екипи пре неколико дана.

- Нисам дуго са њима, али свестан сам чињенице да је ово најважнија утакмица у сезони. Знамо шта нам је чинити, свесни смо каква је Флора екипа. Уопште нас не чека лак посао, поготово на гостовању. Синоћ смо их анализирали, видели њихове добре и лоше стране. Надам се да ћемо после прве утакмице остварити повољан резултат пред реванш у Нишу - рекао је он.

Упитан да ли ће наставити корацима Милана Павкова и Ермина Хаскића, који су били голгетери у Радничком, Бојовић је рекао да се нада да ће наставити низ, али да је од личног учинка важнији учинак екипе.