РАДНИЧКИ је 75 минута држао лагану "нулу" у Талину, а онда је искусни Константин Васиљев уз обилату помоћ одбране Нишлија асистенцијом и голом донео Флори победу од 2:0 (0:0) па ће Нишлије за седам дана на "Чаиру" имати тежак посао да се пласирају у друго коло квалификација за Лигу Европе.


Екипа Симе Крунића платила је цех неуиграности, неспремности, касном формирању екипе, јер су играчи долазили до пре неколико дана, али и опредељењу да прво одбране гол, а у нападу шта ураде преко брзоногог Јирке, далеко најбољег играча Нишлија који је стигао на позајмицу из Црвене звезде.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Раднички отпутовао у Естонију, Мелег: Утакмица против Флоре најважнија у сезони


Дефанзива је функционисала добро, офанзива није пролазила, па је први део прошао без шанси, а у наставку смо видели две колосалне прилике на обе стране у 30 секунди 52. минута. Игонин је испустио лопту али Бондаренко, па Ђорђевић нису искористили поклон. Уместо у мрежи, лопта се одбила у контри до Васиљева који је зашпринтао сам од центра према Петровићу. Међутим, Јирка је демонстрирао паклену брзину, сустигао и довољно омео искусног везисту да омогући голману да му прочита намеру и одбрани зицер. И кад се чинило да ће меч отићи у "нулу", Васиљев је одлично извео прекид, Петровић је маестрално одбранио ударац Пирга, али су дефанзивци спавали, а Лепик убацио лопту у мрежу. Јурнуле су Нишлије ка изједначењу, притисли домаћина и заборавили на контру па су доживели нокаут. Васиљеву је Петровић два пута бранио ударац, а из треће је најбољи играч меча задао велику главобољу Крунићу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПАЗИТЕ НА ВАСИЉЕВА: Рогић саветује Раднички пред гостовање у Естонији


СТРЕЛЦИ: Лепик у 75. и Васиљев у 89. минуту. Стадион: "Лилекила" у Талину. Гледалаца: око 2.000. Судија: Александру Теан (Молдавија) 6,5.

ФЛОРА: Игонен 5,5 - Камс 6, Куск 7, Пирг 7, Јарвелаид 7 - Креида 6, Аинсалу 6 - Ливак 6, Васиљев 8, Милер 6 - Сорга 5,5 (од 73. Лепик 7).

РАДНИЧКИ НИШ: Ник. Петровић 7,5 - Тодоровски 5,5, Л. Ђорђевић 6, Остојић 6, С. Ђорђевић 6,5 - Бондаренко 6, Нома 6 - Јирка 7, Мелег 6 (од 77. С. Стојановић -), Томић 5,5 (од 63. Батровић 6) - Бојовић 5,5 (од 70. Макарић -).

ИГРАЧ УТАКМИЦЕ: Константин Васиљев (Флора)