ДОЛАСКОМ У Реал, наш фудбалски репрезентативац Лука Јовић постао је светска звезда. О томе говори и чињеница да је дошао и на странице сајта Players Tribune, где велики спортисти причају о себи. Тако је и српски центарфор говорио о детињству, породици, и како га је сестра инспирисала да буде то што јесте.

- Не говорим много о томе, али када сам имао девет или десет година, моја сестра се озбиљно разболела - причао је Јовић. - Доктори су утврдили да има леукемију и била је у болници дуг период. Мама је морала да престане да води супермаркет да би је чувала. Целу годину породица је била раздвојена.

Та тешка прича је, ипак, имала срећан крај.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЛЕКАР БОЛОЊЕ О МИХАЈЛОВИЋЕВОЈ БОЛЕСТИ: Још се не зна тип леукемије

- Једног дана, док ме возио кући, отац је стао и покупио ујака и рођака. Схватио да ћемо имати велико славље. Када смо дошли кући, сестра је имала на глави шешир од папира, као да јој је рођендан. Рекли су јој да је излечена. Био је то невероватан осећај, сазнање да ће бити добро, јер смо сви били веома уплашени дуг период. Када је сестра победила болест, то ми је распалило жељу да успем. Желео сам да будем победник као она - истакао је Лука.

Напоменуо је и да му се чини да је рођен са талентом за постизање погодака.

- Не знам како сам постао нападач, али докле год ми сећање сеже, био сам опседнут постизањем голова. Мислим да свако има неки таленат, а то је мој - каже Јовић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Зидан напустио припреме Реала из личних разлога

КРЕДИТИ ЗА КАРИЈЕРУ

ЛУКА је истакао да су му родитељи вредно радили како би му помогли да направи каријеру.

- Док сам растао, мој отац је држао супермаркет. Али, ако не би имао добру годину, узимао би кредит из банке да би могао да ме води на тренинге. Мој ујак је радио у Русији, али када би чуо да имамо финансијске проблеме, куповао би копачке и тренерке и слао нам новац - открио је Јовић.