Тренер фудбалера Чукаричког Александар Веселиновић рекао је данас да је пласман у друго коло квалификација за Лигу Европа и рекордна победа над Банантсом плод доброг односа и јединства у екипи.

"Мислим да смо заслужено победили, јер смо били боља екипа. Било је важно данас да будемо екипа до последњег тренутка, последњег судијског звиждука. Ако имамо тај прави приступ нормално је да као награду добијете ово. Све ово је плод доброг односа на припремама, заједништва око исте идеје и јединства у екипи", рекао је Веселиновић новинарима после меча у Јеревану.

Чукарички је данас у реванш утакмици првог кола квалификација за Лигу Европа победио Банантс са 5:0, што је највећи тријумф неког српског клуба у гостима на европској сцени.

"Оно што тражим од мог тима је да увек будемо озбиљна екипа, да на размишљамо о резултату ни у једном тренутку, а плод свега тога и таквог приступа је овај резултат. То је све заслуга играча и онога што смо радили у припремном периоду", рекао је он.

На питање новинара да ли је његова екипа исправила недостатке које није желео да изнесе после првог меча у Београду, Веселиновић је одговорио потврдно.

"Јесмо, исправили смо те ствари, а то је било да имамо 'осигурање' иза лопте, где смо могли да будемо кажњени у првом мечу. Данас смо били агилни и ангажовани", рекао је он.

Рано вођство растеретило је његову екипу, јер је план био да се заустави налет Банантса у уводним минутима меча.

"Тачно је да нам је гол помогао да се играчи растерете, јер ипак ми смо један млад тим, који је у стартној постави имао двојицу дојучерашњих омладинаца, а на клупи још њих шесторицу. После другог гола утакмица је кренула да иде током који смо желили", рекао је Веселиновић.

Он се захвалио екипи Банантса на "топлој" добродшлици и пожелео им много успеха у јерменском првенству.

Веселиновић је рекао да је екипа на полувремену имала договор да данашњу утакмицу и победу посвети Димитрију Каменовићу који је прославио рођендан.

"Драго ми је што су играчи имали такав однос и што је добио прилику да дебитује и то на међународној сцену. Надам се да да је ово почетак једне лепе каријере", рекао је он.

Један од најбољих играча Чукаричког у двомечу с Банантсом Лука Стојановић казао је да остварена врло важна победа.

"Честитам нашем стручном штабу и свим људима у клубу на пролазу. Мислим да је ово итекако важна победа, јер се две године није играла Европа. Прво коло смо одрадили одлично и направили добру базу за остатак сезоне. Наравно, надамо се да ћемо даље правити успехе", рекао је Стојановић.

Он се сложио са тренером да је екипа заслужено победила.

"Ми увек играмо на гол више и јако је лепо што смо остварили највећу победу на страни као један спрски клуб. Ми смо један млад тим, испунили смо наш циљ, али знамо да у данашњем фудбалу није лако никога победити са 5:0. Надаље ћемо ићи корак по корак, јер нас ускоро очекује већ меч против Напретка у Супер лиги", рекао је Стојановић.

Тренер Банантса Иљшат Фајзулин рекао је да је Чукарички заслужено тријумфовао.

"Желимо Чукаричком срећу у наставку квалификација. Нема много шта да се каже после оваквог меча. Заслужли су ову победу", рекао је он.

Упитан да прокментарише своју изјаву после меча у Београду када је рекао да очекује победу Банантса у реваншу, он је казао: "У фудбалу је увек све могуће и постојала је нада да можемо да победимо код куће, али после првог меча то је било тешко.