Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је фудбалски камп Деки5 на којем ове године учествују и деца са различитим врстама инвалидитета и деца без родитељског старања.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, заједно са Спортским клубом Вашариште из Крагујевца и Клубом малог фудбала Мунгоси Земун покренуло је иницијативу да на кампу ове године учествују и деца са различитим врстама инвалидитета. Министар Ђорђевић захвалио је Дејану Станковићу на свему што чини за децу и њихово лепше детињство, као и на прихватању поменуте иницијативе.

– Сва деца заслужују безбрижно детињство и услове за срећно и здраво одрастање, а улога нас одраслих је да им то и омогућимо и бринемо о њима. Заједничким ангажовањем ћемо сигурно много више успети да им пружимо. Веома ми је драго што ове године и деца са неким обликом инвалидитета и деца без родитељског старања имају прилику да учествују на овом спортском кампу, јер и она морају да имају исте могућности као и остала деца, за шта се ресорно министарство активно залаже – рекао је министар Ђорђевић.

Током заједничког дружења полазници кампа Деки5 симболичним транспарентом пружили су подршку Синиши Михајловићу, пријатељу Дејану Станковића који је прошле године био специјални гост на Златибору.

Министар је нагласио да ће овај камп, који се наставља на Златибору, допринети унапређењу не само физичког, већ и менталног здравља деце, што је од изузетно значаја за њих.

Поред министра Ђорђевића, камп је посетила и в.д. помоћника министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић. Ове године око 1000 дечака и девојчица из 32 земље, са 5 континената учествује у програму Кампа који се реализује на Копаонику и Златибору.

Циљ кампа, је свеобухватан развој личности младих спортиста, дечака и девојчица узраста од 8 до 15 година који ће имати и прилику да се упознају са бројним гостима, познатим и успешним спортистима који посећују камп.

Поред свакодневних фудбалских тренинга, учесници Кампа сваког дана имају организовано и 45 минута интерактивне едукације у којима добијају корисне информације из области психологије, безбедности у коришћењу интернета, здраве исхране, важности образовања без обзира на спортску каријеру, а обезбеђени су и полудневни излети, позоришне представе у хотелу, забавне радионице и слично.