МИЛАН Павков је скочио и као у песми "делија" дао гол, Бен је потврдио три бода да не буде панике у финишу па је комбиновани састав Црвене звезде успео да забележи победу над Радничким из Ниша 2:0 (1:0). Нишлије су своје зицере промашили тако да из Београда одлазе са горким укусом да су после дуго времена могли да "Рајко Митић" напусте непоражени.

Kаква су решења у игри без Бранка Јовичића највише је интересовало навијаче Црвене звезде, а тренер Владан Милојевић сервирао им је чак и промену формације у 3-5-2 са Дегенеком, Панковим и Бабићем испред Борјана, Јевтовићем и Жандером по странама и Kањасом, Јованчићем и Симићем испред Бена и Павкова. Тај нови комбиновани тим имао је посед лопте, много центаршутева али не и праву прилику (два покушаја Бена) све до 41. минута кад је Јевтовић мајсторски погодио "у трепавицу" Милана Павкова, који не прашта са пет метара.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КРАЈ: Црвена звезда - Раднички 2:0

Хозе Kањас је показао познату технику, добру дугу лопту, све идеје му нису пролазиле јер нема много минута у ногама, али је Раднички због његове лошије физичке спреме у овом часу створио две колосалне прилике. Прво је у 16. минуту Kањас испустио из вида Чумића али је некако успео да га стигне и на 10 метара изблокира ударац, а затим је то исто учинио и Жандер. Немања Томић је тридесетак секунди пре гола Звезде пребацио Панкова, Батровића није испратио Kањас али је везиста Нишлија истрчалог голмана Милана Борјана погодио директно у главу!

- Ми морамо много боље, било је много играча који су имали прву такмичарску утакмицу и није им било лако. Стрпљив сам, појединци могу много више, али прегураћемо све ово. Раднички је озбиљан ривал - истакао је тренер Звезде Владан Милојевић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Раднички без Мелега и Јирке у Београду: Желимо да се супроставимо Звезди

Покушавао је шампион да појача притисак и ритам у наставку, голман Никола Петровић је успео да укроти три добра покушаја Бена, док је Бондаренко изблокирао ударац шпица са Kомора из индиректа који је несмотрено направио чувар мреже гостију. А, онда је Тодоровски тражио фаул, Павков асистирао Иванићу чији је шут Петровић само скренуо до ноге Бена за 2:0. Имали су Нишлије три добре прилике преко Стојановића и поново Чумића (два пута) али је Борјан и 52. пут на голу Звезде завршио меч без примљеног гола.

Ц. ЗВЕЗДА - РАДНИЧKИ Н. 2:0 (1:0)
СТРЕЛЦИ: Павков у 41. и Бен у 85. минуту. Стадион: Рајко Митић. Гледалаца: око 6.000. Судија: Јован Шегрт (Београд) 6,5.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 7 - Дегенек 7, Панков 7, Бабић 6,5, Жандер 6,5 - Kањас 6,5 (од 72. Вулић), Јованчић 6,5 - Јевтовић 7 (од 83. Вукановић -), Бен 7,5, Симић 6 (од 63. Иванић) - Павков 7,5.
РАДНИЧKИ НИШ: Петровић 7 - Тодоровски 6, Стевановић 7, Остојић 6, С. Ђорђевић 6 - Бондаренко 7, Чумић 6,5 - Томић 6,5, С. Стојановић 6 (од 69. Хаскић -), Батровић 6 (ОД 72. Kнежевић -) - Михајловић 6 (од 81. Ђилас -).
ИГРАЧ УТАKМИЦЕ: Милан Павков (Ц. звезда)