Друга сезона кампа Деки5 се све више захуктава. На обронцима Златибора и Копаоника и ове године померају се границе када је организација фудбалских кампова у питању. У врхунском амбијенту, фантастичним условима за тренинг и велику посвећеност свих тренера малишани уче фудбал, али се уз то сјајно забаваљају и друже.


Камп Деки5 и ове године је стециште познатих спортиста, глумаца, великих пријатеља Дејана Станковића који здушно подржавају негов пројекат и рад са децом. Тако су се током друге смене са малишанима дружили капитен кошаркашке репрезентације Србије Милош Теодосић, затим легендарни фудбалери Партизана Саша Илић и Данко Лазовић, али и познати глумци Виктор Савић и Александар Радоичић.


- Деки Станковић ради сјајну ствар. Апсолутно знам о чему говорим, јер сам се и ја посветио раду са децом на мом кошаркашком кампу и свестан сам колику одговорност све то носи. Све оно што сам видео ме је заиста фасцинирало, али ништа мање од човека и професионалца какав је Деки Станковић нисам ни очекивао. Камп Деки заслужује све похвале и зато ми је много драго да сам на овај начин могао да пружим подршку целом овом пројекту - констатовао је Милош Теодосић.


Глумци Виктор Савић и Александар Радојичић су и прошле године били гости Декија Станковића на Златибору:


-Ми смо стари кампери - уз осмех каже Виктор Савић и додаје: - Значајно смо фудбалски напредовали у односу на прошлу годину зато смо се и поново вратили - констатовао је Савић а на његову причу се надовезао Александар Радојичић:


- Шалу на страну, заиста смо уживали прошле године и још тада смо обећали да ћемо доћи поново. Бити у друштву Декија Станковића и ових сјајних малишана је заиста привилегија и то нисмо желели да пропустимо.


И Саша Илић је један од оних који је био у посети Кампу Деки5 у његовој премијерној сезони:


- Још прошле године сам био одушевљен, зато сам овог лета повео и Данка Лазовића да види један сјајан фудбалски пројекат какав је био потребан Србији. Могу да кажем, да је организација подигнута на још виши ниво, а верујет ми да је то било јако тешко, јер је Деки Станковић у првој сезони поставио врло високе стандарде - рекао је Илић.


- За мене је ово велико изненађење, али и охрабрење када видим да неко са оваквом посвећеношћу ради са децом. Требало би следити пример Дејана Станковића и по Србији правити више оваквих кампова који су овако професионално организовани. Уживао сам, а срце ми је посебно пуно кад сам видео колико све ово доноси радости овој деци - закључио је Данко Лазовић.