Бивши тренер Њукасла Рафаел Бенитес рекао је да је напустио тај фудбалски клуб пошто је изгубио поверење у управу, после "три године неиспуњених обећања".

Бенитесу је 30. јуна истекао уговор са Њукаслом и напустио је клуб пошто није успео да се договори са управом о наставку сарадње. Он је после тога преузео кинески клуб Далијен Јифанг.

Директор Њукасла Ли Чарнли је за викенд рекао да је Бенитес напустио клуб због новца, а шпански тренер одговорио је: "Да је то случај, отишао бих много раније".

"Управа Њукасла имала је годину дана да реши мој уговор, али када смо се састали на крају сезоне, нису ми дали понуду коју сам могао да прихватим. Рекли су ми да не желе да уложе у академију или терене за тренирање, а ако желе, могу да објасним због чега је (власник) Мајк Ешли то одбио. Њихова идеја пројекта је довођење играча млађих од 24 године, а по мом мишљењу, расположиви буџет није био довољан да се такмичимо за место међу првих 10", навео је Бенитес у колумни за Атлетик, пренео је Скај.

Он је рекао да је после тог састанка знао да му клуб неће дати озбиљну понуду.

"Када је понуда стигла, 19 дана касније, радило се о истој плати као и пре три године, уз мање контроле приликом довођења играча. После три године неиспуњених обећања, нисам им веровао", навео је шпански тренер.

Бенитеса је на клупи црно-белих заменио Стив Брус.