Хрватски фудбалер из Копенхагена Карло Бартолец сматра да је пенал серија против Црвене звезде нерегуларна због лоших услова на терену, али и признао да је голман Милан Борјан бранио утакмицу живота.

Бартолец, који је пред реванш у Данској критиковао састав Владана Милојевића речима да је просечног квалитета, био је један од трагичара јер је пропустио да реализује пенал за тријумф Копенхагена, пре него што је погодио Радован Панков, а Борјан одбранио ударац Јонаса Винда.

- Размишљао сам дуго, али то је саставни део фудбала. Био сам у прилици да одлучим утакмицу, али све се догађа са разлогом. Могао је и Ндоје пре мене. Заборавићемо ову утакмицу и идемо даље - рекао је Бартолец за "Спортске новости".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ОДРАСТАО НА "СЕВЕРУ": Панков о дечачкој љубави према Црвеној звезди

Бартолец додаје да је био уверен да ће дати гол из пенала и бити херој Данаца.

- Зацртао сам да ћу шутирати доле лево. Голман је отишао на другу страну, није могао ништа, али ми је нога проклизала у блату и лопта, коју сам хтео упутити доле, одлетела је горе. Стајна нога ми је пропала. Пенале је одлучило катастрофално блато на пеналу, цео дан је падала киша, увече стала, али је баш на тој тачки било све уништено. Чак шесторица извођача шутирала су преко гола. Не знам ли се то икад догодило. То није регуларно, не знам зашто нисмо били на другој страни.

Он је честитао Црвеној звезди и голману Борјану на одлично одрађеном послу, пре свега у одбрани.

- Борјан их је спасавао. Подједнаке смо екипе, имали смо домаћу публику и добру атмосферу, али неко је морао да изгуби. Идемо сад да уђемо у групе Лиге Европе - додаје Бартолец, уз констатацију да су сви тужни, али да елиминација од Звезде није катастрофа.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ВЕЛИКИ ВЕРНИК И ЉУДИНА: Душан Гашић за "Новости" о Милану Борјану

Према његовим речима, Копенхаген је морао да тријумфално приведе меч крају јер је сат времена имао играча више.

- Борјан је бранио све што је ишло у гол, свака му част, одиграо је утакмицу живота. Показао се и на једанаестерцима јер зауставио је чак три - закључио је он.

Црвена звезда ће за Лигу шампиона играти против Јанг Бојса, а Копенхаген против Риге за Лигу Европе.