ВЕЋЕ шансе за пролаз у Лигу шампиона има Црвена звезда. Дејан Марковић (46), бивши фудбалер Партизана, који већ дуже време живи и ради у Швајцарској, сматра да су црвено-бели благи фаворити против Јанг бојса, а пред двобој у Берну (среда, 21.00), поручује да је Звездиним фудбалерима најважније да се што пре адаптирају на услове које су имали у Хелсинкију.


- Најјачи адут Јанг бојса је њихов терен са вештачком травом - истиче Марковић, Партизаново дете, а играо је још за Фигуерес, Логроњес, Осасуну, Адмиру и Нантер, а сада је тренер млађих категорија. - Терен је веома чудан, уверио сам се у то када сам био прошле године. Као тепих, некако спљоштен. Лопта чудно одскаче и зато је за Звезду веома битно да се што пре прилагоди.

Марковић додаје да су "млади момци" десетковани повредама и да је то један од разлога зашто су у подређеном положају.

Прочитајте још Милојевић: Нека остане да су и Ливерпул и Копенхаген били успеси на срећу

- Овде у Берну су шансе 50/50, а у двомечу су Београђани фаворити. Гледао сам Звезду у Копенхагену, делује озбиљно, организовано, са снажним Милојевићевим печатом. Реванш се игра на "Маракани" и уколико у среду оствари добар резултат, завршиће највећи део посла. Познато је да за Јанг бојс неће играти Сулејмани и Оро, имају још неких кадровских проблема, тако да знатно ослабљени улазе у двобој.

Напад швајцарског првака је представљен као "паклен", али Марковић не мисли да је баш толико посебан.

Прочитајте још ОДРАСТАО НА "СЕВЕРУ": Панков о дечачкој љубави према Црвеној звезди

- Имају брзе нападаче, Африканце Асалеа и Нсамеа, али они нису недодирљиви. Јанг бојс ће сигурно напасти од старта, али за добру и квалитетну офанзиву мораш да имаш и снажно оружје. Домаћини су ослабљени и доста рањиви. Мислим да ће Звезда имати простора да их угрози и оствари повољан резултат.