Фудбалски клуб Партизан позвао је данас навијаче да убудуће навијају фер и спортски у тамичењима под окриљем Европске фудбалске уније (Уефа), јер црно-белима прети још тежа казна од затварања стадиона.

"Молимо све наше навијаче да садржаје ових брошура (истакнуте на сајту партизан.рс) пажљиво прегледају и да их ти садржаји снажно упозоре на још теже консеквенце од већ претрпљених, које би могле задесити ваш и наш ФК Партизан, буде ли неко од описаних понашања и/или истицање неког од описаних знакова и симбола регистровано на некој од наредних европских утакмица Партизана и као такво пријављено УЕФА-и", пише у саопштењу.

Уефа је казнила Партизан са две утакмица без присуства публике због увредљивих парола упућене ривалском клубу, па тако против Малатије нису имали подршку с трибина, док ће против Молдеа клуб моћи да бодре играчи до 14 година и чланови српских школа фудбала.

"Наша је обавеза да поштујемо и прихватимо свако слово из ових брошура - уколико желимо да се такмичимо у фудбалским надметањима које организује УЕФА. Партизан итекако жели да учествује у УЕФА такмичењима, сваке године што дуже то боље, а то је и стратешки, па и егзистенцијално битно за наш клуб", додају у клубу.