ФУДБАЛСКИ клуб Партизан је због казне УЕФА кажњен са два меча без навијача , али је послао изузетно моћну слику фудбалској Европи. Са преко 3.000 најватренијих клинаца ураста до 14 година из преко 40 школа фудбала широм Србије црно-бели су имали до сада невиђену подршку у Хумској 1.

Преко 100 клинаца из Косовске Митровице, скоро исти број из Новог Пазара и из још десетак градова је са својим тренерима попунило западну трибину стадиона Партизана и још сар времена пре почетка меча дали су посебан тон необичној атмосфери.

Заиста је ово био врхунски потез Партизана који је уз одобрење УЕФА на врло симболичан начин послао моћну поруку да се на трибинама може и без оних ствари због којих је црно-белима ускраћено право да на две утакмице имају подршку пуних стадиона.

Најмлађи навијачи су испред западне трибине имали обезбеђено освежење и, за сваки случај, лекарску помоћ док су их по завршетку утакмице, на испраћају чекали ланч-пакети.

-Веома смо поносни што смо у веома кратком времену успели да организујемо ову посету наших најмлађих навијача. Фудбалски клуб Партизан је заиста послао прелепу слику у Европу и свет - рекао је за "Новости" Марко Раневски, координатор омладинске школе црно-белих.


Уколико Партизан и после реванша против Молдеа у Норвешкој обезбеди учешће у Лиги Европе, а УЕФА не помилује Партизан и остане одлука о још једној утакмици суспензије, Београђани имају идеалну прилику да са довољно времена и стрпљивом припремом напуне трибине поново са клинцима и пошаљу још једну поруку колико се и на овај начин воли фудбал у Србији !

Фото К.Михајловић