НАШ прослављени тренер Радомир Антић боравак у Србији искористио је да буде уз свој Партизан. Стручњак који је водио сва три највећа шпанска клуба, Барселону, Реал и Атлетико, уживо је гледао прву утакмицу против Молдеа (2:1) и понео у Мадрид много утисака.


- Морам да истакнем да је било веома добро што су западну трибину стадиона испунила деца навијачи. То је била баш лепа слика - каже Антић за "Новости". - Ипак, оно скандирање против судије је било сувишно. Као задатак тренерима из школа фудбала који су их довели остаје да то исправе. Јер, фудбал је и култура, и о томе морамо да водимо рачуна.

Некадашњем селектору српске репрезентације, коју је одвео на СП 2010, међутим, смета чињеница да црно-бели нису имали прави амбијент на важној утакмици са Норвежанима.

- Утакмице без публике су велики проблем, и не можемо увек друге да кривимо за оно што нам се дешава. Било би добро да се отвори тема како искористити присуство много деце за убудуће.

СТЕВАНОВИЋАНТИЋ је имао само речи хвале за 17-годишњег Филипа Стевановића, крилног играча црно-белих:
- Показао је Стевановић таленат, који заслужује да буде уважен. Ове сезоне истиче се не само головима и дриблинзима, већ и понашањем и људским квалитетима.

Што се самог сусрета са Молдеом у Хумској тиче, Антић сматра да је остварен добар резултат.
- Што се каже, активан је. Даје могућност да се у реваншу оствари циљ, иако је противник квалитетан. Посебно се захваљујем председнику Партизана Милораду Вучелићу на гостопримству.

Прочитајте још Милошевић: Осећамо се као пасторчад, и у Србији и у Европи

Антићу се свидео израелски интернационалац:

- Натхо је донео нешто ново Партизановој игри, пре свега дубински пас. У тандему са Сумом, могао би да да пружи додатни квалитет екипи.

НЕ ПРАТИМО ТРЕНДОВЕ
МОЛДЕ код куће игра на терену са вештачком подлогом, што може да представља проблем гостујућим екипама, али Антић томе не придаје значај.

- Ми у Србији стално непотребно причамо о судијама, пеналима, вештачкој трави... Уместо тога, требало би више да пратимо нове трендове у фудбалу. Ево, рецимо, видим да мало ко користи чињеницу да дефанзивци могу и у шеснаестерцу да прихвате лопту када је голман убацује у игру. А они углавном стоје ван - истиче Антић.