Бразилски интернационалац Фелипе Кутињо није успео у потпуности да се уклопи у екипу Барселоне, те се придружио Нику Ковачу на позајмици у Бајерну из Минхена. После две одигране утакмице за немачки клуб, Кутињо је истакао да верује и очекује да ће на том терену постати још бољи играч.


- Заиста сам срећан што сам овде и што ћу моћи да учим од сјајних играча и поред њих постанем још бољи. Ове има много сјајних фудбалера – рекао је Бразилац.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: БУНДЕСЛИГА: Бајерн убедљив против Мајнца


После само 18 месеци у Шпанији, Кутињо је отишао из Барселоне, а како сам каже, то искуство је свакако било непроцењиво.


- Што се тиче Барсе, ствари се нису одвијале онако како смо желели. Али, добио сам сјајно искуство, много тога сам научио и то је заиста важно. Сада играм у новом, великом клубу и надам се да ћу још дуго остати овде и освојити много титула.


Бајерн је у првом колу ремизирао са Хертом, да би онда везаo два тријумфа, против Шалкеа и Мајнца, а Кутињо је дебитовао за баварски клуб у утакмици против Шалкеа.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Левандовски у Бајерну до 2023. године


Тренер Бајерна, Нико Ковач, истакао је да су у клубу свесни да Бразилац није 100 одсто способан, али да ће кондицију опвратити играњем.


- Отворила се прилика да на домаћем терену заигра у првом саставу, имао је неколико сјајних тренутака, посебно на лопти. Имао је добра додавања иза одбране и на јендом од њих смо и створили шансу. Планирали смо да му дамо 60 до 70 минута игре, јер знамо да није још увек у потпуности спреман. Али, са његовим споспобностима, знам да ће се поправити – каже Ковач.