Фудбалска репрезентација Португалијепобедила је вечерас у гостима Литванију са 5:1 у шестом колу Групе Б квалификација за Европско првенство.

Португалија се у првих45 минута мучила на гостовању у Виљнусу, иако су у седмом минуту повели поготком Кристијана Роналда.

Домаћин је преко Виатутаса Андријушкевичијуса у 27. минуту стигао до изједначења, али је Португалијааутоголом Ернестаса Сеткуса у 62. дошладо нове предности.

Све недоумице око победника отклонио је Роналдо головима у 65. и 76. минуту, да би коначан резултат поставио Рубен Дијас у другом минуту судијске надокнаде времена.

Португалија је овом победом остала на другом месту Групе Б квалификација са осам бодова, једним више од Србије која је у гостима с 3:1 победила Луксембург, али и утакмицом мање.

Косово је у Групи А већ после неколико секунди дошло до вођства против Енглеске преко Валона Берише, али је домаћин врло брзо узвратио.

Енглеска је изједначила преко Рахима Стерлинга у осмом минуту, да би Хари Кејн у 19. преокренуо, а на 3:1 повисио је аутоголом Мергим Војвода у 38.

Домаћин је преко Џејдона Санча у 44. и првом минуту судијске надокнаде времена практично решио питање победника.

Косово је головима Берише у 49. минуту и Ведата Мурићија у 55. успело само да ублажи пораз.

Чешка је у гостима са 3:0 победила Црну Гору такође у Групи А, па је тако Енглеска прва са 12 из четири утакмице, Чешка је друга са девет, а Косово треће са осам.

У Групи Х, Турска је са 4:0 победила Молдавију, док је Албанија с 4:2 славила против Исланда, а Француска је тријумфовала с 3:0 против Андоре.