БОЛОЊА живи на енергији Синише Михајловића. Пошто их је преко телефона помоћника Мирослава Тањге "изрибао" из болничке постеље на полувремену у Бреши јер су губили са 1:3, играчи су на тој шок-терапији постигли три гола у наставку и победили 4:3.

После меча су право из аутобуса дошли до поликлинике "Санта Орсола", где Миха прима другу серију хемотерапија, и запевали су му испод прозора. Орило се "Даи, Синиша, але, але", а Миха је с балкона у свом стилу одговорио:

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Михајловићев помоћник: Синиша се бори више него икада


- Лепо од вас, нисам вас очекивао. Долазите да ми сметате само кад победите. У среду ћемо да причамо о грешкама, а ако хоћете, можете одмах да дођете у собу код мене да их погледамо заједно. Мада, боље је да не долазите јер вам се нећу свидети. Срећом, на крају сте били добри. Видимо се.

И то је Миха, истински лидер овог тима, који је са њим прошао пут од покојника до пуковника у прошлој сезони, а у овој после три кола има исти број бодова као и Јувентус. Болоња преживљава са Михом најтеже тренутке у животу, али тај позитиван став који стиже од тренера свакодневно, каже новинар "Газете", постаје толико заразан и инспиративан да сви верују у велики камбек клуба који је до средине седамдесетих година прошлог века освојио чак седам титула првака.

ТАЊГА: СВИ ОДУШЕВЉЕНИ

У телефонском разговору за "Новости", део атмосфере пренео је и Мирослав Тањга, Синишин кум и асистент.

- Сви смо презадовољни - каже Тањга, који замењује Михајловића и као помоћник наставља његов добар посао. - Свакодневно разговарамо, а чули смо се пре утакмице, на полувремену и после утакмице у Бреши. Губили смо 1:3, али у другом делу и срећом имали играча више, па ту предност искористили офанзивнијом игром. Применили смо систем 4-3-3, нападали и на крају сасвим заслужено славили. Синиша је, наравно, као и сви у клубу и навијачи, задовољан победом.